Táto vlastnosť nám vie niekedy na iných poriadne liezť na nervy…

Napriek tomu sa však vedcom podarilo dokázať, že vo väčšine prípadov ňou disponujú ľudia, ktorí sa môžu popýšiť naozaj vysokým IQ. Tušíte, o ktorú vlastnosť by mohlo ísť? Pri tipovaní by ste pravdepodobne neuhádli…

Článok pokračuje pod videom ↓

Výskumnému tímu Dr. Rikoona sa totižto podarilo dokázať, že najvyššie hodnoty IQ dosahujú prekvapivo ľudia, ktorí sú “spomalení”, a ktorým trvá spravidla všetko o niečo dlhšie. Výskumu sa zúčastnilo celkom 722 ľudí, ktorí boli podrobení ako osobnostným, tak aj IQ testom.

Výsledky testovania jasne preukázali, že “spomalení” jedinci vykazovali najvyššie hodnoty IQ. Vedci však majú na toto zistenie zaujímavé vysvetlenie. Ako hovoria: “Nejde o to, že títo ľudia by boli pomalší alebo príliš pohodlní. Oni len vedia, že ak by to bolo potrebné, akúkoľvek úlohu by dokázali vykonať rýchlejšie, než väčšina ľudí. Tak však nadobúdajú pocit, že majú na všetko more času a my ich môžeme vnímať ako spomalených.”

pexels.com

Ako sa ukázalo, z presne rovnakého dôvodu ľudia s vysokým IQ často prokrastinujú. Jednoducho vedia, že na akejkoľvek úlohe si môžu dovoliť začať pracovať neskôr, pretože daný časový sklz rýchle dobehnú.

Ako ste na tom vy? Tiež radi prokrastinujete a sem-tam dokonca možno budíte dojem lenivca? Ak áno, nezúfajte, môže to byť znakom vášho vysokého IQ.

Pozri aj: Týchto 10 osôb malo IQ vyššie ako 98% ľudí. Využili to však po svojom – na brutálne vraždenie

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov