Foto: pixabay.com

Ako si najradšej doprajete svoju kávu?

Väčšina ľudí si bez nej nedokáže predstaviť ani jediný deň. Vedeli ste ale, že to, akú kávu pijeme, prezrádza veľa aj o našej osobnosti? Ak si ju radi doprajete úplne bez všetkého — teda bez cukru i bez mlieka — máme pre vás zlú správu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Štúdiu, ktorá poukázala na zaujímavé zistenia, publikoval portál Your Tango. Vedcom sa v rámci nej podarilo dokázať, že ľudia, ktorí svoju kávu milujú bez cukru a bez mlieka, majú veľmi blízko k psychopatickým sklonom. 

Psychopati preferujú horké chute

Celý výskum prebehol na univerzite v rakúskom Innsbrucku a vedci sa v rámci neho zamerali na nápoje a potraviny s horkou chuťou — kam patrí aj ničím nedochutená káva. 

Následne skúmali, aké je správanie ľudí, ktorí preferovali práve tieto horké chute. Respondenti tak boli podrobení osobnostným testom, ktoré skúmali aj ich mieru agresivity či sklony k manipulácii.

Vedcom sa podarilo potvrdiť hypotézu, že milovníci horkých chutí častejšie disponujú “zlomyseľnými” osobnostnými črtami a majú sklon k sadizmu a psychopatii. 

pixabay.com

Milovníci sladkého sú “sladší”

Tak, ako sa vedcom podarilo potvrdiť “trpkú” osobnosť milovníkov horkého, rovnako sa im podarilo potvrdiť aj to, že ľudia, ktorí si radi doprajú sladké, majú “sladkú” aj osobnosť. 

Dokázalo sa totiž, že disponujú vlastnosťami a charakteristikami ako súcit, schopnosť spolupráce či láskavosť. 

Odborná verejnosť ale v súvislosti s touto štúdiou upozornila na to, že ide o jediný výskum, ktorému sa podarilo túto súvislosť potvrdiť, preto treba byť pri jeho interpretácii opatrný a takisto by sme si mali počkať na ďalšie, potvrdzujúce výskumy. 

Ak si preto radi doprajete šálku tej “pravej”, čiernej, kávy, nezúfajte a pokojne ju pite ďalej. Jej účinky na naše zdravie sú predsa nesporné. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov