Foto: pixabay.com

Títo ľudia sa vám chcú doslova prisať na dušu.

Ak ste už niekedy s takýmto človekom dočinenia mali, veľmi dobre viete, že emocionálna škoda, ktorú vám spôsobia (a niekedy i fyzická či finančná) sa s vami môže ťahať celé roky. To najlepšie, čo môžete spraviť, je preto úplne sa takýmto ľuďom vyhnúť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Práve preto vám pomôže, keď budete vedieť, ako ich spoznať. Prezradí vám to týchto 8 znakov, ktoré popísal portál Your Tango. 

#1 Narcistickí sociopati sú doslova očarujúci. Okúzlia vás svojím šarmom a vy budete mať pocit, že povedať im na čokoľvek “nie” by bolo hriechom. Presne o toto im ale ide. 

#2 Majú veľmi veľké sebavedomie. A väčšinou je oprávnené. Ako sme už spomenuli v predošlom bode, sú veľmi atraktívni a okrem toho sú vo väčšine prípadov aj úspešní. 

#3 Často o sebe klamú. Títo ľudia chcú pred vami vykreovať najlepšiu možnú verziu seba samého. Budú vám napríklad klamať o svojom vzdelaní, neuvedomujúc si, ako ľahko je to v dnešnej dobe dohľadateľné. 

pixabay.com

#4 Hrajú sa na večných intelektuálov. Narcistickí sociopati budú neustále predstierať, akí veľkí intelektuáli sú, a že “plytké témy” ich doslova urážajú. 

#5 Sú ale veľmi priateľskí. Potrebujú totiž mať čo najväčší okruh svojich známych, aby sa ich “rybník” neustále rozrastal. Okrem toho radi spoznávajú nových ľudí, predovšetkým tých vplyvnejších, aby sa mali čím chváliť. 

#6 Nedovolia vám, aby ste boli šťastní. Ak sa vám aj niečo podarí a pochválite sa im, určite povedia niečo, len aby ste sa cítili menej cenne a pripomenú vám, že tí najlepší sú tu oni. 

#7 Dokonale vedia, ako vás zaujať. Najprv od vás vymámia všetky potrebné informácie (alebo si ich zistia sami) a potom budú predstierať, že máte úplne rovnaké záujmy — len aby ste sa im chytili do siete. 

#8 Milujú sa chváliť a hovoriť o sebe. V skutočnosti pre nich neexistuje nič pútavejšie a zaujímavejšie, ako keď majú možnosť hovoriť sami o sebe. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov