Foto: Photo by Renato Mu from Pexels

Ak nedokážete nájsť žiadny zmysel vašich dní, potom asi máte vážny problém.

Vstávate každé ráno s vedomím, že vás čaká ďalší obyčajný a nudný deň? Nuž, to nie je nič nezvyčajné. Ale ak vám chýba každé jedno ráno motivácia vstať a urobiť aspoň niečo, a to dokonca aj vtedy, keď v živote prežívate relatívne šťastné obdobie, potom to môžete brať ako znamenie. Znamenie toho, že možno žijete nenaplnený život a nie ste s ním práve spokojní. No teraz je správny čas konečne s tým niečo urobiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je niekoľko dôkazov toho, že váš život nie je práve taký, aký by mal byť a je čas na zmenu.

#1 Neuvedomujete si, že vlastne plytváte časom

Je ľahké o niečom hovoriť, ale náročnejšie je to aj naozaj spraviť. Neustále odkladáte veci na zajtra, až sa z toho pre vás stal akýsi zvyk. Takže ak chcete konečne niečo zmeniť, potom je čas pozrieť sa na to, ako narábate s vlastným časom. Zistenie bude šokujúce: trávite mnoho času na sociálnych sieťach, čas doslova zabíjate pozeraním seriálov či robením iných, nepodstatných vecí a nakoniec, samozrejme, že sa nezabúdate sťažovať, že nič nestíhate.

pexels.com

#2 Pomaly zabúdate, kto vlastne ste

Kedysi ste sa o seba starali. Nemuseli ste jesť nevyhnutne zdravo, no taktiež ste sa neprejedali. Chodili ste do posilňovne alebo robili akékoľvek aktivity, ktoré vás napĺňali dobrým pocitom či šťastím. Obliekali ste si krásne veci, pretože ste sa v tom cítili sebavedomo. Venovali ste sa činnostiam, ktoré vás bavili. No teraz? Teraz akoby sa nič z toho nedialo. Je vám jedno, ako vyzeráte, je vám jedno, čo robíte a pomaly tak zabúdate, kto vlastne ste.

#3 Máte od seba až príliš vysoké očakávania

Je dobré byť ambiciózny, no pri stanovovaní si vlastných cieľov sa musíte držať jednej zásady: musíte byť reálni. Nemôžete od seba očakávať niečo, čo pre vás jednoducho nie je (zatiaľ) splniteľné. Neberte si toho na svoje plecia veľa, choďte krok po kroku a uvidíte, že takto sa dostanete omnoho ďalej.

#4 Nedoťahujete veci do konca

Mnoho ľudí má nápady. Niektoré z nich sú naozaj skvelé. No čo z toho, keď ich nedokážu dokončiť? A toto je presne váš prípad. Vždy sa pre niečo nadchnete, no potom opäť zvíťazí tá lenivá a komfortná časť vo vás a tak žiaden nápad nedotiahnete do konca. A pritom stačí tak málo. Predstavte si, čo všetko by sa mohlo stať, ak by ste danú vec aspoň raz dokončili…

pexels.com

#5 Nemáte takmer žiaden sociálny život

Ľudia sú spoločenské tvory a všetci potrebujeme spoločnosť na to, aby sme sa cítili spokojne, naplnene a dobre. Aj keď radi trávite čas osamote, niekedy jednoducho musíte vyjsť do spoločnosti. Neizolujte sa a choďte von, aby ste nestratili kontakt s ostatnými.

#6 Chýba vám nejaký dôvod, pre ktorý by ste mali vstať z postele

Chýba vám dôvod, chýba vám nejaký zmysel, ktorý vás bude poháňať smerom vpred. Dni sú pre vás fádne, úplne rovnaké a jediným cieľom je „prežiť ich“.

#7 Ste od všetkých ostatných na míle vzdialený

Fyzicky ste síce prítomný, no duchom ste niekde úplne inde. Cítite sa vzdialení od všetkých ostatných, cítite sa vzdialení od seba, cítite sa vzdialení od svojho vlastného života. Ale pamätajte si, stále je čas na to zmeniť to. Stále je čas na to dať svojmu životu nejaký zmysel a začať sa konečne tešiť.

pexels.com
lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov