Autor fotky: Anderson Martins na Pexels

Nemusíte mať výčitky svedomia, nie je to nič nezvyčajné.

S pribúdajúcim vekom sa každý z nás mení. Menia sa naše záľuby, naše hodnoty, naše ciele, ale i náš vzťah k iným ľuďom. Desí vás, že čím ste starší, tým menej máte radi ľudí? Nemusíte mať obavy, nie ste v tom sami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo to tak je, vysvetľuje portál Your Tango. 

Sklamanie z ľudí

#1 Čím ste starší, tým viac ľudí vás sklamalo. Máte za sebou hneď niekoľko nepríjemných skúseností a je pre vás preto ťažké uveriť tomu, že normálni a úprimní ľudia, ktorým sa dá veriť, ešte existujú. 

#2 Pre ľudí, ktorí “milujú všetkých” to môže znieť poburujúco, no vy jednoducho vidíte, koľko hlúpych ľudí po tomto svete chodí a ako dokážu všetko pokaziť. 

#3 Prítomnosť väčšiny ľudí vás jednoducho a úprimne povedané nudí. Nedávajú vám žiadne podnety, nie sú pre vás žiadnou inšpiráciou, nemáte s nimi o čom hovoriť. 

#4 S pribúdajúcim vekom zisťujete, že takmer každý niečo predstiera. Pohybovať sa vo svete “fejkových” ľudí vás však nebaví, preto ste jednoducho radšej sami. 

Photo by Jacob Le on Unsplash

#5 Mnoho ľudí je falošných. Veľmi dobre viete, že pri rozhovore sa na vás budú usmievať, no akonáhle sa otočíte, poriadne vás ohovoria. 

#6 Ich problémy vás jednoducho nezaujímajú. Vo svojom živote máte dosť vlastných drám a radšej si pozriete dobrý film alebo seriál, než by ste mali riešiť ešte aj problémy iných. 

#7 Ste už príliš starí na to, aby ste druhým dovolili súdiť vás a dávať vám nevyžiadané rady. No keďže všetci to aj tak robia, radšej sa im vyhýbate. 

#8 Ľudia majú veľmi vysoké požiadavky na druhých, no veľmi nízke na seba. Väčšina chce, aby sa k nim druhí správali so všetkou úctou a s rešpektom, no oni sami to pritom nedokážu. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov