Foto: Photo by Engin Akyurt from Pexels

Stretávate sa s nimi určite aj vy.

Zlou správou je, že vyhnúť sa im je naozaj takmer nemožné. Tou dobrou je však fakt, že na ich zvládaní sa dá pracovať a jedného dňa sa môžete dostať do štádia, kedy na vás už nebudú mať už vôbec žiaden vplyv. Skúsite to?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal vystihol tento zoznam 10 najčastejších príčin nášho nešťastia naozaj dokonale. 

#1 Ste obklopení toxickými ľuďmi. Okolie, v akom sa nachádzame, nás ovplyvňuje oveľa viac, než sme si niekedy ochotní pripustiť. Ak sa obklopujete negatívnymi ľuďmi, negatívny bude aj váš život. 

#2 Neustále sa porovnávate s druhými. Znie to ako najväčšie klišé, ale každý jeden z nás je originál a každý je dobrý v ničom inom. Ak vás niekto predčil v nejakej oblasti, určite to nie je koniec sveta. Život predsa nie sú preteky…

#3 Ste príliš závislí na iných ľuďoch. Takýto stav je príčinou neustálych starostí a pretrvávajúcej frustrácie. Snažte sa čo najviac osamostatniť – či už v práci alebo v osobnom živote. 

#4 Nevenujete sa veciam, ktoré vás robia skutočne šťastnými. Napĺňa vás ten pocit, keď môžete cestovať? Alebo ste šťastní, keď môžete písať či kresliť? Ak áno, nehovorte, že na tieto činnosti nemáte čas. Jednoducho si ho urobte. Venujte sa presne tomu, čo vás napĺňa, a čo vás robí tým, kým ste. 

#5 Pracujete tak veľa, že nežijete, len prežívate. Zarábať peniaze je, samozrejme, dôležité, no nie je správne odsúvať kvôli tomu svojich priateľov, rodinu, či dokonca lásku alebo zdravie. Práve naopak – toto je priam dokonalým receptom na nešťastie. 

Photo by Mikoto from Pexels

#6 Netrávite dostatok času vonku. Znie to možno ako maličkosť, no mnohí by sa čudovali, aký vplyv má na našu psychiku hoci len krátka každodenná prechádzka na čerstvom vzduchu. Ak máte pocit, že vonku trávite málo času, skúste to napraviť. 

#7 Nesústredíte sa na to, čo máte, ale na to, čo nemáte. Samozrejme, každý z nás by mohol chcieť viac a na túžbe posúvať sa vpred či mať viac nie je nič zlé. Nezabúdajte sa však pochváliť aj za už dosiahnuté úspechy a každý deň sa poďakujte za to, čo máte – za rodinu, za zdravie a podobne. 

#8 Neustále sa rozčuľujete maličkosťami. Zápchy v doprave, drobné konflikty či neochotný personál v službách – toto a mnohé iné sú veci, s ktorými sa stretávame denne. Je pochopiteľné, že vás vytáčajú, no bude na nich záležať o rok či hoci len zajtra alebo o týždeň? Nie. No tak vidíte. 

#9 Neodpúšťate. Skúste začať odpúšťať aj ľuďom, ktorí vám ublížili, a ktorí vás sklamali. Nie kvôli nim. Kvôli sebe. 

#10 Nežijete zdravo. Keď je váš životný štýl nezdravý, pravdepodobne nebudete spokojní ani so svojím zdravím a ani so svojím výzorom. S tým sa spájajú problémy so sebavedomím a neustále riešenie zdravotných problémov. Skúste zmeniť svoju životosprávu k lepšiemu a sledujte zázraky, ktoré sa začnú diať vo vašom živote. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov