Pracujete vtedy, keď sa nikto nepozerá.

Možno to znie vtipne, ale niektorí ľudia to naozaj volajú „Beyoncé technika“. Ide o to, že pracujete na svojich snoch v tichosti, až kým vaše činy a úspechy nehovoria hlasnejšie, než vaše slová. A tak by to aj malo byť (Beyoncé totižto príchod svojho albumu nikdy neohlasuje ani nepromuje, jedného dňa jednoducho len nečakane vyjde). Nie všetci to pochopia, niektorí sa vám dokonca budú aj vysmievať, ale pracovať sám na sebe a pracovať na vlastných snoch je niečo, čo sa naozaj oplatí.

Článok pokračuje pod videom ↓

A takto to potom vyzerá:

#1 Ste ochotní pracovať aj vtedy, keď sa ostatní zabávajú

Možno v piatok večer nejdete do spoločnosti, ale radšej ho strávite pracovaním na vlastných projektoch. Možno niekedy dáte prednosť sebe pred ostatnými, aby ste sa mohli v tichosti rozvíjať. Paradoxom je to, že žijete presne taký istý život, ako všetci, no aj tak je iný. Ten váš má nejaký zmysel.

#2 Ste ochotní prispôsobiť sa novým veciam

Niekedy sa jednoducho musíte vzdať vecí, ktoré milujete a o ktorých ste si mysleli, že sú tu pre vás. Je to ťažké, dokonca tak ťažké, že mnoho ľudí to ani nezvládne, no vy viete, že je to potrebné. Uvedomujete si, že vo svojich snoch musíte byť naozaj flexibilní, niekedy trošku zariskovať a chodiť s otvorenými očami, aby vám žiadne šance neprekĺzli pomedzi prsty.

#3 Máte len malý okruh priateľov

Viete, že na každý deň máte len určitú dávku energie a rozhodli ste sa, že ju nebudete míňať na ľudí, ktorí si to nezaslúžia. Máte okolo seba len naozaj tých pravých a blízkych priateľov, ktorí vás kedykoľvek povzbudia či podržia.

unsplash.com

#4 Je vám jedno, ako vyzerajú predstavy úspechu iných ľudí

Vy máte totiž svoju vlastnú predstavu. Vy viete, kam smerujete. A viete, ako približne to dosiahnuť. Je vám jedno, čo budú rozprávať ostatní, je to o tom, čo chcete vy, nie čo chcú oni.

#5 Viete povedať NIE

Prvý krok k tomu, ako si vybudovať život, ktorý chcete, je naučiť sa povedať „nie“. Viete si nastaviť hranice a dokážete aj ostatným ukázať, ako s vami majú zaobchádzať.

#6 Ukazujete výsledný produkt, nie proces práce

Možno ľudia nevedia, čo robíte za zatvorenými dverami a koľko vás to stojí úsilia, či čo všetko musíte obetovať. Ale je to v poriadku, pretože to ani nepotrebujú vedieť. Je totiž lepšie zožať úspech za výsledný produkt, ako byť chválený za to, ako tvrdo musíte drieť.

#7 Nebojíte sa pustiť do nových vecí

Mnoho ľudí nemá takú odvahu. Nájdu si jednu vec, o ktorej si myslia, že ju majú radi, a tej sa držia aj niekoľko rokov. Ale ak by vyskúšali niečo iné, možno by zistili, že by to mali ešte radšej, alebo že by im to išlo lepšie. To je však ťažko vedieť, pokiaľ to neskúsia. Našťastie, vy takí nie ste.

unsplash.com

#8 Stávate sa iným človekom, než na akého boli ľudia zvyknutí

Samozrejme, že sa musíte aspoň sčasti zmeniť. Tým, že pracujete na svojich snoch, sa z vás stáva disciplinovaný, sebavedomý úspešný človek plný vášne, entuziazmu a radosti. A to sa určite nebude páčiť všetkým, no to je už ich problém.

#9 Hovoríte hlasom, ktorý bol doteraz tichý

Doteraz ste sa možno nepostavili sami za seba, nedokázali ste ostatných presvedčiť o správnosti svojho názoru, alebo ste si netrvali na svojom, pretože ste sa až príliš báli. No teraz to už skúšate. Začína sa vo vás prebúdzať hlas, ktorý kričí svoj vlastný názor.

#10 Obklopujete sa silnými ľuďmi

Nielenže máte okolo seba naozaj úzky okruh ľudí, taktiež sú to ľudia, ktorí sú pre vás zdrojom inšpirácie či motivácie. Sú to ľudia, ktorí vás neustále nútia byť ešte lepším a posúvajú vaše hranice vyššie a vyššie.

#11 Robíte niečo viac

Ak by ste robili len to, čo každý priemerný človek, potom aj vy by ste boli iba priemerní. A práve z tohto dôvodu ste sa rozhodli robiť viac, niečo, čo vás odlíši od ostatných. Máte toho veľa, ale nikdy nie toľko, aby ste si nenašli čas na rozvoj samého seba.

unsplash.com

#12 Ste úprimnejší

Keďže sa už nebojíte povedať nahlas svoj vlastný názor, potom je jasné, že sa stávate otvorenejším a úprimnejším. Ľudia vás budú tak či tak súdiť a kritizovať, no teraz už viete, ako dať veci na pravú mieru.

#13 Vaším hlavným cieľom v živote je byť sám sebou

A nežiť podľa predstáv ostatných ľudí. Práca na vlastných snoch je beh na dlhé trate, je to niečo, čo si vyžaduje čas, sebadisciplínu a zanietenosť. Je to niečo, čo transformuje váš život z “Dokážem to?“ na “Ako ďaleko zájdem?“

Pozri aj: Vincent van Gogh a jeho 15 krásnych citátov, ktoré vám pomôžu nájsť krásu úplne vo všetkom

thehub
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov