Žijete len pre jedno - aby ste mohli tvoriť.

Svet potrebuje aj takých ľudí – kreatívnych, zvedavých a tvorivých. Veď čo by to bol za svet bez všetkých umelcov? Nemusíte byť slávny spevák či maliar, a aj tak je celkom možné, že aj vy patríte do tejto skupiny ľudí, do skupiny ľudí, ktorí majú kreatívne srdce. Pretože radi snívate, radi vymýšľate nové veci a hlavne, radi tvoríte.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké su ďalšie znaky ľudí, ktorí sú kreatívni celým svojím srdcom?

#1 Zostávate hore dlho, až do neskorých hodín

Keď sa celý svet chystá do postele, vo vás sa práve všetko prebúdza. Ste nočná sova a s príchodom noci stúpa aj vaša kreativita. Čím neskoršia hodina, tým viac nápadov. A preto často zostávate hore veľmi, veľmi dlho. Nemôžete predsa ísť spať, keď vaša myseľ práve začala žiť.

#2 Ste veľmi zvedaví

Vašej predstavivosti sa medze nekladú. Neustále potrebujete získavať odpovede na nové otázky, neustále potrebujete zisťovať niečo nové, neustále chcete vedieť viac, než len priemerný človek. A čím viac toho viete, tým viac si toho dokážete predstaviť.

#3 Snívate aj cez deň

A čudujete sa vôbec? V noci nespíte, tak kedy potom máte mať čas na snívanie? Pravdou preto je, že snívate aj cez deň. Máte v hlave nespočetné množstvo nápadov, snov, vízii a ideí a neviete sa dočkať príležitosti, až ich budete môcť všetky využiť.

unsplash.com

#4 Ste veľmi emocionálny človek

Ste naozaj romantická a kreatívna duša, a preto aj vaše emócie budú na vysokej úrovni. Vždy vami necháte každú emóciu plynúť, nič nepotláčate do úzadia a cítite vo veľkom. Svoje pocity dávate patrične najavo, nech celý svet vidí, ako sa momentálne cítite.

#5 Ste pozorovateľ a vidíte krásu v každej jednej situácii

Ste ten typ človeka, ktorý má schopnosť všimnúť si všetko – aj tie úplne najmenšie detaily. A to nielen pre to, že ste nekonečne zvedavý, ale hlavne preto, že viete, že svet je obrovský zdroj inšpirácie a vy radi chodíte s otvorenými očami.

#6 Neradi nasledujete sociálne normy

Nemáte radi pravidlá, ktorými sa musíte riadiť. Oveľa radšej si vytvoríte nejaké svoje. Radi posúvate svoje vlastné hranice a radi ich aj prekračujete či riskujete. Ísť podľa cudzích pravidiel, to rozhodne nie je nič pre vás.

#7 Máte sklony k sarkazmu

Ste veselej povahy a ani sarkazmus vám nie je cudzí. A práve to, že ste sarkastickí je skvelým indikátorom toho, že ste naozaj kreatívni a všímaví, pretože nie každý obyčajný jedinec by prišiel na takéto vtipy.

unsplash.com

#8 Váš pracovný priestor je totálny chaos

Pravdepodobne vo svojej pracovni či na pracovnom stole nikdy nemáte poriadok. Jeden by povedal, že všetko je to obrovský bordel, no vy sa viete úplne dokonale orientovať aj v tom chaose. Ba dokonca, keď si náhodou upracete, zrazu akoby ste nevedeli, kde máte čo hľadať.

#9 Často sa izolujete od ostatných

Niekedy aj nevedomky, no často ste radšej sami. Kráčate si vlastnou cestou, alebo respektíve, vytvárate si vlastnú cestu a nechávate vašu kreativitu, nech vás sprevádza životom. Pretože keď ste sami, vtedy máte skvelú príležitosť oddať sa úplne svojej fantázii a vnútornému svetu a robiť to, čo máte najradšej – tvoriť.

#10 Úplne strácate pojem o čase

A keďže sa všetkými vašimi predstavami a nápadmi nechávate tak často pohltiť, potom úplne strácate pojem o čase. Ľudia sa vám snažia dovolať, no márne. Ľudia sa vás snažia zachytiť, no márne. Často zabúdate na rôzne stretnutia a hodiny akoby ste vôbec nepoznali.

unsplash.com

Pozri aj: Ste kreatívnym človekom? Ak áno, pravdepodobnosť, že vás postihne toto psychické ochorenie, je až o 90% vyššia

thehub
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov