Ako jednotlivé zvuky vplývajú na naše pocity?

Existuje naozaj špeciálne a jedinečné spojenie medzi hudbou, zvukmi, rytmami a naším telom. Hudba je jazyk, ktorým rozpráva každý z nás. Hudbu dokážeme vnímať, počuť a reagovať na ňu a tak nás dokáže v patričnej sile aj ovplyvniť. Je to teda veľmi silný nástroj, bez ktorého si život už ani nevieme predstaviť. Hudba je dokonca taká silná, že nám môže pomôcť liečiť naše telo a myseľ v rôznych smeroch. Správna frekvencia dokáže odohnať strach, zlepšiť našu náladu alebo až odhaliť náš plný potenciál.

Článok pokračuje pod videom ↓

Už v škole ste sa určite učili, ktoré zvuky pôsobia na človeka príjemne a ktoré, naopak, nepríjemne. Nie je preto náhoda, že rôzne frekvencie dokážu aj rôzne ovplyvňovať našu myseľ pozitívnymi alebo negatívnymi spôsobmi. A práve touto otázkou – ako na nás pôsobia určité zvuky, sa zaoberali vedci, ktorí uskutočnili nasledovný experiment.

Experiment bol testovaný na vode. Len pre objasnenie, naša krv je z 83 percent tvorená vodou, mozog zo 75,4 percenta, svaly tvorí 76 percent vody a kosti 22 percent. A ak frekvencie dokázali transformovať, prípadne poškodiť obyčajnú vodu, skúste si predstaviť,  čo dokážu urobiť s naším telom. Na čo teda prišli vedci?

Každá frekvencia má iné vlastnosti

unsplash.com

440 HZ

Takáto frekvencia nie je v súlade s naším telom, nedokážeme ju nájsť ani nikde v prírode a dokonca je pre nás škodlivá. Zvuky s takouto frekvenciou totiž dokážu ničiť našu kreativitu i našu tvorivosť.

396 HZ

Zvuky s takouto frekvenciou zas dokážu premeniť smútok na radosť a odstrániť z našich životov pocit viny a strachu. Teda, aspoň na malý moment.

417 HZ

Takáto frekvencia nám v živote uľahčuje zmenu a zbavuje nás zlého pocitu z traumatických zážitkov.

528 HZ

Je taktiež známa ako prirodzená frekvencia Zeme alebo „zázračný tón“,  ktorý dokáže do nášho života priniesť zázraky a potrebnú zmenu. Je taktiež spojený s opravou DNA. (V roku 2010 dokonca John Hutchinson, expert na elektronickú energiu, uskutočnil experiment, kde sa mu práve za pomoci tejto frekvencie podarilo vyčistiť vodu.)

639 HZ

Zvuky s touto frekvenciou zas zlepšujú komunikáciu, majú pozitívne účinky na toleranciu, lásku a dokonca dokážu posilniť vzťahy.

741 HZ

Táto frekvencia v nás prebúdza silu, ktorá nám dodáva odvahu na sebavyjadrenie, ktorá má za následok čistý a stabilný život.

852 HZ

Pomáha prebúdzať našu prirodzenú intuíciu.

432 HZ

Je zvuk, ktorý je podľa vedcov v najvyššej zhode s prírodou. (Pri oboch zvukoch, 432 HZ a 528 HZ je vedecky dokázané, že liečia naše telo, myseľ a ducha.)

Takmer všetky tieto zvuky patria do tej kategórie, ktorá v nás vyvoláva nádherné pocity, povzbudzuje nás a motivuje nás k lepším výkonom či k lepšiemu životu. Takže nabudúce už budete vedieť, akú hudbu si máte pustiť, aby ste zo seba dostali čo najviac.

unsplash.com
educateinspirechange
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov