Foto: Photo by Charly Pn on Unsplash

Tiež na ňu už čakáte?

Hovorí sa, že na dobré sa čaká, a že veci, ktoré majú prísť, jednoducho neuponáhľame. Napriek tomu však mnoho ľudí často premýšľa nad tým, kedy konečne už stretnú lásku svojho života. Vedci sa na to preto pozreli a prišli s odpoveďou na otázku, ktorá možno trápi mnohých.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kedy teda nájdete lásku svojho života? Odpoveď prezradil portál Brightside.

S najväčšou pravdepodobnosťou ste si už prešli viacerými vzťahmi, nielen jedným. Každý z tých predošlých sa však skončil, napriek tomu, že pri niektorých ste si možno skutočne mysleli, že tentokrát je to už “navždy”. Faktom ale je, že všetko v našich životoch je o číslach, a inak to nie je ani pri láske. To, kedy stretnete lásku svojho života, sa totiž dá vyrátať. Ak však matematiku nemáte radi, nemajte obavy, vedci to už spravili za nás. 

Matematička Dr. Hannah Fry iniciovala štúdiu, v rámci ktorej sa pozrela práve na to, v akom veku stretávame lásku svojho života. Pri svojom výskume pritom stavila na už existujúce matematické vzorce, na štatistiku, ale aj fungujúce algoritmy. 

Photo by Jeswin Thomas on Unsplash

Ak aj samotná autorka tejto štúdie hovorí, počas života si prejdeme viacerými vzťahmi, pričom ich kvalita sa bude líšiť. Dr. Hannah Fry vychádzala z priemerne dĺžky života ľudí a zistila, že je veľmi málo pravdepodobné, že lásku svojho života nájdeme počas prvých 37 % nášho romantického života. Ak teda pri štandardnej dĺžke života začnete randiť v 15 rokoch, je veľmi málo pravdepodobné, že svoju osudovú lásku si nájdete medzi 15-27 rokom svojho života. 

Výsledok tejto štúdie bol však ten, že lásku svojho života si nájdete s najväčšou pravdepodobnosťou medzi 27 a 35 rokom svojho života. Autorka štúdie ale upozorňuje na to, že predošlé vzťahy neboli zbytočné – práve naopak. Boli súčasťou procesu, a vďaka nim ste zistili, čo od svojej polovičky naozaj chcete a očakávate. 

Samozrejme to však neznamená, že presne takto je to vždy. Matematika síce neklame, no to ani vaše srdce. Preto ak stretnete niekoho zaujímavého aj mimo tohto vekového ohraničenia, neznamená to, že pred vami nestojí láska vášho života. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov