Foto: Photo by Alexandro David from Pexels

Niektorí ľudia do nášho života prichádzajú, iní odchádzajú.

Prežili ste už nejaký vzťah, o ktorom viete, že svojím spôsobom vám bude zrejme chýbať do konca života? Nemusí ísť pritom vôbec len o vzťah partnerský, pokojne môže ísť aj o vzťah priateľský či rodinný, ktorý ste sa z nejakého dôvodu rozhodli ukončiť. O tých najdôležitejších vzťahoch, ktoré ale zvyčajne netrvajú navždy, napísal aj portál Thought Catalog. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Niektorí ľudia do našich životov prichádzajú, iní odchádzajú. Pravdou však je, že len zopár z nich váš život zmení – a vôbec pritom nezáleží na tom, či sa v ňom zdržali jeden týždeň alebo hoci aj desať rokov. A zo všetkých tých ľudí tu bude navždy tá jediná osoba, ktorá vám život zmenila úplne najviac. 

Do dnešného dňa si pamätáte na ten deň, kedy ste sa stretli po prvýkrát, a nikdy naň nezabudnete. Vaše energie sa okamžite zosynchronizovali a vy ste cítili, že táto osoba ešte vo vašom živote zohrá veľmi dôležitú úlohu. 

A aj zohrala.

Každá chvíľa strávená s ňou vás dobíjala energiou a napĺňala čerstvou chuťou do života. Pri tomto človeku ste sa cítili byť tak nažive, ako ešte nikdy predtým. Už po prvých dňoch ste mali pocit, že sa poznáte celé roky a želali ste si, aby ste tie roky spolu aj prežili. 

Žiaľ, život nie je vždy o tom, čo chceme. Veľakrát je o tom, čo je pre nás najlepšie. 

Photo by luizclas from Pexels

A tak sa stalo, že tak rýchlo a nečakane, ako vám táto osoba do života vkročila, tak rýchlo z neho aj odišla. Váš vzťah začal chladnúť a ani jeden z vás nerozumel tomu, čo sa to práve deje. Obaja ste však trpeli. Jeden z vás už v tomto vzťahu byť nechcel, zatiaľ čo ten druhý sa ho pokúšal zachrániť, no videl, že čím viac sa snaží, tým je všetko horšie. 

Možno ste to boli nakoniec vy, kto si uvedomil, že snažiť sa o lásku či priazeň niekoho, kto už ďalej nechce byť vo vašom živote, je ako snažiť sa nabrať vodu do pohára bez dna. Nech by ste sa snažili akokoľvek, nepodarí sa vám to. 

A toto je tá najbolestivejšia časť celého procesu – vidieť, ako niekoho strácate. Musíte však jednoducho dôverovať tomu, že vždy sa vám deje presne to, čo je pre vás v danú chvíľu najlepšie. 

A hlavne, nezabúdajte – všetko, čo sa skončí, znamená začiatok niečoho nového. A nie je nič krajšie a vzrušujúcejšie, ako nové začiatky. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov