Vyznanie lásky je hotová veda. Jednou z kľúčových vecí je správne načasovanie.

Ak ste s partnerom už nejaký ten piatok, určite s napätím čakáte, kedy už (konečne) vysloví tie dve zázračné slovíčka. Tie, ktorými nám potvrdí to, čo už dávno cítime. Kedy je však ten správny čas na vyznanie lásky? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa expertov je jedna z najdôležitejších vecí správne načasovanie. Ak vám muž vyzná lásku už po prvom rande, zbystrite pozornosť. Na druhej strane, ani nekonečné odkladanie na potom nemusí byť tou správnou cestou, ktorou vás partner presvedčí o svojej láske. Kedy je teda optimálny čas na „Ľúbim ťa?“

Každý vzťah je jedinečný

Photo by freestocks.org on Unsplash

Na zemi nenájdeme dvoch rovnakých ľudí. Každý z nás je (chvalabohu) jedinečný a presne také isté sú aj naše vzťahy. Niekto ihneď cíti potrebu ozvučiť lásku, ten krásny pocit, ktorý sa valí z jeho vnútra. Ďalší zas potrebuje čas a istotu na slová, ktoré v sebe nesú záväzok. Kľúčové je, aby to išlo prirodzene. Muž ani žena by sa nemali nútiť do vyznania lásky, ak na to nie sú pripravení. Netreba nič chystať, netreba nič robiť. Stačí vycítiť ten správny okamih, kedy sa slová samé vyplavia na povrch.

Čas nezohráva kľúčovú rolu

Photo by Aron Visuals on Unsplash

A prečo je to tak? Niektoré páry, len čo začnú spolu chodiť, trávia spolu takmer všetok voľný čas. Iné páry na to idú pomalšie. Stretávajú sa párkrát za týždeň, pričom ich vzťah ide svojím, možno trošku pomalším tempom. Ale ak nepôjdeme do extrémov, ale budeme sa držať zlatej strednej cesty, môžeme hovoriť o optimálnom čase na vyznanie lásky v rozmedzí od troch do šiestich mesiacov. Tento odhad zverejnili experti, ktorí sa problematike vzťahov venujú profesionálne.

Ak vám muž vyzná lásku na prvom rande, len ťažko mu je uveriť, že to myslí naozaj vážne. Ešte vás nepozná. Zaľúbil sa. To áno. Ale do idey, ktorú si vytvoril a nie do vášho skutočného ja. Na to, aby sa v ňom zrodili skutočné city, vás potrebuje viac spoznať. A to platí vzájomne.

Ak sa však muž vyznaniu lásky vyhýba celé mesiace či nebodaj roky, treba zbystriť pozornosť. Pravdepodobne sa bojí buď záväzkov alebo odkrytia citov. Alebo je v tom oboje. Ale láska znamená, že sa nebojíte odkryť i svoju zraniteľnosť a ukázať city. Na to netreba zabúdať.

Pozri aj: Chcete vedieť, ako bude vyzerať láska vášho života? Možno vás to sklame, ale presne takto

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov