Foto: Photo by Giftpundits.com from Pexels

Kontaktovať bývalého partnera či partnerku kvôli každej maličkosti rozhodne nemá zmysel.

Len prednedávnom ste si boli veľmi blízki. Hovorili ste si takmer všetko, dokonale ste poznali všetky svoje klady a zápory. Po rozchode, nech už nastane z akýchkoľvek dôvodov, nastáva tupé prázdno. Ak vás svrbia ruky, pretože chcete svojho/svoju ex zasypať správami plnými horúcich vyznaní, zastavte. Správy, ktoré pošlete, sa nedajú vrátiť späť. Niekedy urobia viac škody, než úžitku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vzťahový terapeut na portáli mydomaine vysvetľuje, kedy je vhodné a kedy nevhodné písať svojej bývalej láske. Ak budete počúvať jeho rady, určite sa vyhnete zbytočnému trapasu.

Neočakávajte žiadnu odpoveď

Photo by freestocks.org on Unsplash

Možno ste zažili niečo, s čím sa túžite podeliť práve s expartnerom či partnerkou. Môže to byť situácia, ktorú by pochopila len vaša bývalá láska. Ak sa budete riadiť vnútorným pocitom, sami zistíte, kedy je vhodný čas na virtuálny kontakt. Dôležité je však neočakávať absolútne nič. Inak sa vám môže ľahko stať, že sa celé hodiny neodlepíte od displeja mobilu, pretože budete (márne) čakať na jeho či jej odpoveď.

Stal z neho druhý človek

Každý z nás má šancu dozrieť a vnútorne sa posunúť na vyšší level. To môže byť prípad aj vášho/vašej ex. Ak máte spoločných známych, ľahko zistíte, či je zmena, ktorú druhá osoba demonštruje skutočná, alebo sa iba na niečo hrá. Ak všetko nasvedčuje tomu, že sa druhý človek dokázal poučiť zo svojich chýb a dozrel, môžete ho kontaktovať.

Keď má nový vzťah, písanie je tabu

Photo by Max Rovensky on Unsplash

Minulosť by mala ostať minulosťou. Podľa expertov je krajne nezodpovedné miešať sa niekomu do života, keď už má nový vzťah. Akonáhle sa dozviete, že vaša bývalá láska je už s niekým iným, textovanie by sa malo stať tabu. Svojimi správami ho môžete zbytočne zneistiť, čo nebude fér ani voči nemu či nej, ani voči novému partnerovi či partnerke. Neostáva vám nič iné, než pochovať všetky falošné nádeje a spracovať rozchod. Určitému štádiu smútenia sa určite nevyhnete.

Keď cítite priveľkú emocionálnu bolesť

Za zlyhanie vzťahu môžu vždy obaja, pričom jeden partner sa na tom zvyčajne podieľa oveľa väčšou mierou. Ale písať expartnerovi či expartnerke len preto, aby ste mu dali vedieť, že je to bezcharakterný idiot, nevedie k ničomu dobrému. To, že sa zachoval/a nečestne, určite tuší. Ak mu však budete posielať vulgarizmy a citové výlevy, nedosiahnete tým nič. Maximálne ukážete svoju vlastnú emocionálnu nezrelosť.

Rozchod býva naozaj krutá a bolestivá záležitosť. Ak máte pocit, že to nezvládnete, skúste sa zhlboka nadýchnuť. Veď tá najväčšia tma prichádza práve pred úsvitom.

mydomaine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov