Foto: instagram.com/overexposures

Keď vás bude spoločnosť presviedčať o tom, že v poriadku to nie je, prečítajte si toto.

Naučiť sa byť sám a byť šťastný nie je vôbec jednoduché, a mnohým ľuďom sa to nepodarí ani za celý život. Mnohí si preto myslia, že byť single je niečo “zlé”, niečo, čo nie je v poriadku. Opak je však pravdou, a potvrdzuje to aj portál Thought Catalog.

Článok pokračuje pod videom ↓

Byť sám je absolútne v poriadku, pretože len človek, ktorý to zažije sa naučí, ako si niečím spraviť radosť aj bez toho, aby ste pri sebe potrebovali kohokoľvek iného. Naučíte sa tiež, ako si naplno užívať život – bez toho, aby ste sa niekomu museli prispôsobovať, či robiť nejaké kompromisy.

Keď ste sami, naučíte sa vytvoriť si hranice. Vy sami si stanovíte, ako chcete, aby sa k vám ľudia správali, a vy sami si určíte, aké správanie je pre vás už neakceptovateľné. Ak tieto hranice niekto prekročí, jednoducho to nebudete tolerovať. Keď ste nejakú dobu sami, jednoducho sa naučíte, že nie všetci ľudia s vami majú najlepšie úmysly, no nerobí vám problém vymazať ich zo svojho života. Nie ste totiž na nikoho odkázaní. 

Keď ste single, znamená to, že ste nezávislí. Bez ohľadu na to, čo vás v živote postretne, musíte sa spoliehať len sami na seba. Nemrháte čas tým, že sa budete spoliehať na niekoho iného – celú situáciu jednoducho vyriešite sami, len vďaka svojej múdrosti a šikovnosti.

Photo by Simon Migaj from Pexels

Je dokonca aj úplne v poriadku byť sám, napríklad máte narodeniny, meniny, alebo keď sú Vianoce či Silvester. Oslavu na vlastnú päsť môžu ľudia považovať za “smutnú”, v skutočnosti to však len poukazuje na vašu zrelosť (pretože už viete, že šťastie nezávisí na ľuďoch okolo vás), spokojnosť (pretože najlepšie sa cítite vo svojej vlastnej spoločnosti) a statočnosť (pretože vám je úplne jedno, čo si o vás iní myslia). 

Pre iných budete možno egoistom, cynikom či namysleným človekom. Pravda je však taká, že viete, ako úprimne milovať, šetríte si to však pre niekoho, kto si to naozaj zaslúži, a kto bude zodpovedať vašim požiadavkám. Viete totiž, čo si zaslúžite, a nemáte problém si na to počkať. Viete totiž, že to bude stáť zato. 

Keď teda nabudúce budete premýšľať nad tým, či je v poriadku byť single, vedzte, že je. Pretože byť sám a byť šťastný je superschopnosťou, ktorou disponuje len málokto. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov