Foto: pexels.com

Kvety majú silnú symbolickú hodnotu.

Nie je náhodou, že práve kvetmi obdarúvame ľudí, ktorí pre nás niečo znamenajú, ktorí niečo oslavujú, alebo ktorým sa chceme ospravedlniť. Kvety majú totiž už po celé tisícročia silný symbolický význam.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedeli ste však, že každý mesiac má svoj “vlastný” kvet, ktorý vás charakterizuje? Stačí, ak si nižšie nájdete mesiac svojho narodenia. Tejto téme sa venoval aj portál Your Tango

Január – karafiát

Karafiáty sú symbolom hrdosti a vďačnosti. Kvitnú aj pri nízkych teplotách a v ťažkých podmienkach – presne ako ľudia narodení v tomto mesiaci. 

Február – fialky

Tieto kvety vyjadrujú skromnosť a lojalitu, a charakterizujú aj ľudí narodených v tomto mesiaci. Vo všeobecnosti ide o veľmi miernych a pokorných ľudí. 

Marec – narcis

Tieto kvety symbolizujú znovuzrodenie a obnovu. Ľudia narodení v marci preto nemajú strach zo zmien, neboja sa nových začiatkov a majú dosť síl na to, aby bojovali s rôznymi ťažkosťami. 

Apríl – sedmokráska

Sedmokráska symbolizuje mladosť a čistotu. Ľudia narodení v apríli sú preto považovaní za ľudí s večne mladou dušou a väčšinou sú plní radosti. 

Máj – konvalinka

Konvalinka je symbolom radosti a milosti. Ľudia narodení v máji sú väčšinou veľmi priateľskí a vždy sú ochotní podať svojim blízkym pomocnú ruku. 

Jún – ruža

Tento kvet sa spája s láskou a vášňou. Júnoví ľudia sa teda pre niečo vedia skutočne zapáliť, a keď ich niečo (alebo niekto) nadchne, ich správanie sa mení na nepoznanie. 

Photo by Retha Ferguson from Pexels

Júl – stračonôžka

Rovnako ako ľudia narodení v júli, aj tento kvet zaujme hneď na prvý pohľad. Narodenie v júli prezrádza aj pozitívny prístup k životu a otvorenosť.

August – gladiola

Gladioly sú symbolom sily a integrity. Ľudia narodení v auguste sú teda veľmi samostatní a statoční jedinci, ktorým určite nechýba odvaha – vo všetkých životných oblastiach. 

September – astra

Astra je symbolom múdrosti a trpezlivosti. K ľuďom narodeným v tomto mesiaci si preto vždy môžete prísť po dobrú radu a ich trpezlivosť je naozaj zo zlata. 

Október – aksamietnica

Tieto kvety rastú aj v nízkych teplotách, preto sú symbolom odhodlanosti a vášne pre život. Presne tieto veci charakterizujú aj októbrových ľudí. 

November – chryzantémy

Chryzantémy symbolizujú nielen dokonalosť, ale aj optimizmus a vernosť. Ľudia narodení v novembri sú teda nielen veľmi dobrými priateľmi, ale aj partnermi. 

December

Zvláštnosťou je, že narcis je kvetom symbolizujúcim hneď 2 mesiace – teda nielen marec, ale aj december. Okrem znovuzrodenia a obnovy symbolizuje aj nádej, ktorá týmto ľuďom nikdy nechýba.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov