Každý jeden človek vo vašom živote je vaším zrkadlom - odráža vaše vlastné vlastnosti.

Každý človek, ktorého v živote stretnete, je vaším zrkadlom. Odráža nejakú časť vás, najmä tie, ktoré sami na sebe len ťažko dokážete vidieť. Takže ak sa snažíte niekoho zmeniť, v skutočnosti sa snažíte zmeniť samého seba. Snažíte sa zmeniť tie veci, ktoré možno aj nevedomky na sebe neznášate. Možno je to zvláštne či dokonca až šialené, no v druhých ľuďoch vidíme samých seba. A čím skôr sa to naučíme, tým lepšie pre nás. Môžeme sa totiž o sebe veľa dozvedieť, môžeme sa veľa vecí naučiť či mnohé vylepšiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako teda čítať v druhých a popritom sa naučiť niečo o sebe? Tu je niekoľko prípadov.

#1 Ľudia sú na vás často nahnevaní

Ak sa až príliš často vo vašom okolí vyskytujú ľudia, ktorí sa na vás neustále hnevajú, potom je najvyšší čas zamyslieť sa, či to nie ste práve vy, kto je naštvaný – možno na seba či na celý svet. Pretože pamätajte, ak stretávate naštvaných ľudí, oni v skutočnosti odrážajú len váš vlastný hnev.

#2 Ostatní neveria vám alebo vašim snom

Ak je toto váš prípad, potom sa opýtajte samých seba, či v svoje sny veríte vy sami. Ľudia naokolo iba odrážajú vaše vlastné pochybnosti. Možno sa zamýšľate nad tým, že by vás mali podporovať a povzbudzovať, no namiesto toho majú kopec rečí, otázok a vôbec vám neveria. Nuž, nie sú to oni, kto vo vaše sny neverí.

#3 Ľudia vám hovoria, čo máte robiť

Niekedy je normálne, že vám ostatní povedia, čo máte robiť. No ak sa to stáva príliš často a najmä medzi vašimi blízkymi, potom je to iba jasným odrazom vášho strachu uskutočniť nejaké rozhodnutia. Ak si vy sami neveríte, ostatní to dokážu veľmi rýchlo využiť.

unsplash.com

#4 Ľudia vám často klamú

Ak ste obklopení klamármi, potom je ten pravý čas opýtať sa samého seba, či ste k sebe a k ostatným úprimní. Hovoriť pravdu, najmä sebe samému, môže byť niekedy naozaj náročné, ale keď budete klamať aj sami sebe, tak ako sa potom budete správať k ostatným?

#5 Ostatní robia presne to, čo by ste chceli robiť vy

Keď máte okolo seba ľudí, ktorí robia presne tie veci, aké ste vždy chceli robiť vy, potom by to mal byť pre vás jasný budíček. Znamená to, že aj vy dokážete robiť to, po čom túžite, no z nejakého dôvodu to nerobíte. Ostatní vám len ukazujú, že áno, je to možné, a aj vy by ste sa mali konečne odhodlať a urobiť prvý krok.

Jednoducho a v skratke: Všetci ľudia sú vaším zrkadlom

Niektorí nám majú ukázať, v čom sa potrebujeme zlepšiť, iní zas, aké vlastnosti by sme mali trošku skrotiť. Niektorí nás dokážu inšpirovať, iní nás zas prinútia poriadne sa nad sebou a svojím životom zamyslieť. Tak či onak, každý jeden človek v našom živote je len naším vlastným odrazom. A teraz, keď už viete túto múdrosť, je len na vás, ako s ňou naložíte. Je len na vás, či ju využijete vo svoj vlastný prospech.

unsplash.com

Pozri aj: Existenčná, situačná či vývinová. Toto sú krízy, s ktorými sa počas života stretne každý z nás (+ tipy, ako ich prekonať)

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov