Photo by Andrey Zvyagintsev on Unsplash

Vie, čo si zaslúži, a neuspokojí sa s ničím menším.

Hovorí sa, že keď je človek smädný, napije sa aj jedu. Platí to ale aj pri láske. Ak naše srdce prahne po citoch, veľakrát zabúdame na naše štandardy a požiadavky. Toto sa však spravidla vždy končí väčšou či menšou katastrofou. Najideálnejšie je preto vedieť, čo si zaslúžite, a z týchto požiadaviek nepoľavovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog popísal 10 vecí, o ktorých každá silná žena vie, že si ich zaslúži – a mali by byť prirodzenou súčasťou každého zdravého vzťahu. 

#1 Chce byť rešpektovaná. Vzťah nie je bojovým poľom ani súťažou o to, kto z dvojice je lepší či úspešnejší. Silná žena preto nedovolí, aby bola vo vzťahu znevažovaná či ponižovaná – chce byť rešpektovaná. 

#2 Chce niekoho, kto vie, čo je to pravá intimita. Pretože ani zďaleka to nie je len sex. Tá pravá intimita je o odhaľovaní duší, nie o odhaľovaní tiel. 

#3 Potrebuje niekoho, kto jej dopraje slobodu. Áno, spoločne strávené chvíle sú tie najkrajšie, no každý človek potrebuje priestor aj sám pre seba. 

#4 Chce byť s niekým, pri kom môže byť sama sebou. Chce muža, pri ktorom sa nebude musieť na nič hrať a muža, ktorý ju nebude chcieť “pretvoriť” či meniť. Jednoducho hľadá niekoho, kto ju bude milovať presne takú, aká je. 

#5 Vo vzťahu bude iba s niekým, kto dokáže adekvátne komunikovať. Každý vzťah je bez dostatočnej komunikácie odsúdený na zánik. Preto hľadá niekoho, s kým si bude rozumieť, kto jej dokáže načúvať a s kým sa bude vedieť porozprávať o čomkoľvek. 

Unsplash/Sharon McCutcheon

#6 Musí pri sebe mať niekoho, kto jej dôveruje. Ona dá svoju dôveru každému, kto si ju zaslúži, no rovnako ju chce dostávať aj ona. 

#7 Chce partnera, s ktorým si budú rovnocenní. Nechce s nikým súperiť a tiež nechce, aby mal jej partner vo vzťahu pocit, že ona je niečo “viac”. Chce mať pri sebe jednoducho muža, ktorý jej bude rovnocenným partnerom. Vo všetkom. 

#8 Túži po vášni. Každý nový vzťah je krásny práve preto, že v ňom nechýba vášeň. Ako si ju ale vo vzťahu udržať? Je živelnou a vášeň miluje, preto potrebuje partnera, ktorý je rovnaký. 

#9 Vie, že snažiť sa musia obaja. Ak je to potrebné, nerobí jej problém byť niekedy tou viac akčnou či viac iniciatívnou, no len za predpokladu, že inokedy je takým zas jej partner. Vie totiž, že o vzťah sa musia snažiť obaja. 

#10 Jej prioritou je vernosť. Vie, že ak raz vo vzťahu príde k narušeniu dôvery alebo dokonca k nevere, už viac nie je možné pokračovať v ňom alebo snažiť sa ho “obnoviť”. Pozná svoju hodnotu a od svojho partnera preto vyžaduje 100 %-nú vernosť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov