Dôvody, pre ktoré by ste mali dať radšej od všetkého ruky preč a nechať karmu, nech si vykoná svoju prácu.

Keď nám niekto v živote ublíži, veľakrát chceme, aby trpel aj on. Možno sa to počúva ťažko, ale áno, takí sme my, ľudia. Väčšinou nám hlavou prebiehajú rôzne stratégie, ako sa dokážeme pomstiť. Ale pomsta je niečo, na čo by sme mali zabudnúť. Namiesto toho by sme sa viac mali sústrediť na karmu a nechať ju, nech si odvedie svoju prácu. Pretože karma sa s nikým nemazná a nad nikým nemá zľutovanie – karma je jednoducho karma a každému dá len to, čo si zaslúži.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo teda tí najsilnejší ľudia dovolia karme, aby vykonala všetku „špinavú prácu“ za nich?

Vedia, že niektoré bitky sa jednoducho nedajú vyhrať a preto to nechajú tak

Zapamätajte si jednu vec: nie všetko vo svojom živote môžete kontrolovať. Niektoré veci jednoducho nie sú vo vašej kompetencii a preto nestoja za to, aby ste na nich mrhali svoju energiu. To, čo vám nie je súdené, to, čo nedokážete ovládať, je niekedy lepšie nechať len tak. Nechajte to ísť. Nevťahujte sa zbytočne do toho, čo sa vás netýka a nechajte, nech karma odvedie svoju prácu.

Vedia, že nie je dôvod na pomstu – karma to zvládne aj sama

unsplash.com

Hovorí sa, že pomsta je sladká. A naozaj je. Pre človeka, bohužiaľ, neexistuje väčšia radosť, než škodoradosť. Neexistuje väčšie zadosťučinenie, než vidieť, že aj ostatní sa trápia presne tak, ako vy. Ale silní ľudia vedia, že neexistuje žiadny dôvod na to, aby si zbytočne špinili ruky s pomstou. Život síce nie je fér, ale každý dostane to, čo si zaslúži, pretože opäť – karma sa o všetko dokáže postarať aj sama. Ľudia, ktorí vám ublížili, skôr či neskôr poškodia aj sebe. A keď budete mať šťastie, niekto tam hore vám dovolí, aby ste sa na to aj pozerali.

Vedia, že karma to urobí lepšie, než by to boli schopní urobiť oni

Pri pomste ešte nachvíľu ostaňme. Hoci je pomyslenie na pomstu naozaj skvelé a v hlave sa vám rodí už množstvo myšlienok o tom, čo by ste spravili a ako by ste to vykonali, vedzte jedno: nikdy to nebude také dobré, ako keď to necháte na karmu. „Pomsta je jedlo najlepšie podávané za studena“. Karma presne vie, kedy udrieť – v časoch, keď to nikto nečaká. Karma narozdiel od nás, ľudí, koná vždy s chladnou hlavou.

Vedia, že dôsledky pomsty by ovplyvnili aj ich

Ak sa ešte stále chcete pomstiť, je dobré mať na pamäti, že okolnosti sa kedykoľvek môžu zvrtnúť proti vám a v konečnom dôsledku vám ešte nejak poškodiť. Ak chcete niekomu uškodiť, väčšinou ste to vy, kto schytá poriadnu ranu do brucha. Takto totiž karma funguje. Vracia údery – každému a presne. Nechajte všetko radšej na ňu.

Vedia, že žiť šťastne je aj tak tou najväčšou pomstou

Chápem, že celý čas tu hovoríme o tom, že pomsta je niečo, čo by ste rozhodne nemali robiť. Ale, predsa len je tu jeden druh odplaty, ktorú aj keď skúsite, neponesiete žiadne následky, ba práve naopak. Musíte sa v živote pohnúť ďalej, tváriť sa, že sa nič nestalo a žiť šťastne. Ak to dokážete, tak v kombinácii s karmou je to tá najlepšia pomsta, akú len dokážete uskutočniť.

unsplash.com

Pozri aj: Karma je zdarma. Títo 10 ľudia dostali presne to, čo si zaslúžili (a nebolo to nič dobré)

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov