Väčšina z nás sa už v mladom veku naučí, že život nie je prechádzka ružovou záhradou.

Nestoja pri nás vždy anjeli strážni, nikoho to ani nezaujíma a väčšinou tí najväčší idioti sa stanú najväčšími šťastlivcami. Väčšinu času sa nám svet vysmieva rovno do tváre. Nech je však svet akýkoľvek chladný a nepriateľský, raz za čas sa predsa len osud umúdri a uštedrí trefnú príručku presne tomu, kto si ju zaslúži. A zaručene na ňu nezabudne do konca života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo dáš, to dostaneš

Darren Burton je tak trochu idiot. Dlhé roky za zabával tým, že na facebookových stránkach zavraždených detí zanechával vulgárne odkazy. Svoje konanie obhajoval tým, že Facebook je predsa otvorené fórum. Väčšina ľudí také správanie jednoducho ignoruje, BBC, jedno z najslávnejších spravodajstiev na svete, to však nenechalo tak a zmenilo taktiku.

„Hra“ začala, keď novinári Darrena prekvapili nečakaným interview. Tým odhalili jeho činy pred celou rodinou. Následne, po nie práve najkrajšom rozhovore, ho BBC odvysielala, spolu s Darrenovým menom a miestom, kde sa nachádza. To, čo nasledovalo, bola sladká spravodlivosť. Na jeho facebookový profil začali pribúdať rovnaké urážky, aké písal on sám na profily mŕtvych detí. To ho donútilo zmazať svoj profil a zbabelo ujsť. Pretože „je to predsa otvorené fórum“ platí zrejme len v prípade, ak je autorom urážok on.

gizmodo.com

Mizogýni v prevleku

Pre niektorých mužov, ak má človek vaječníky, nie je plnohodnotnou ľudskou bytosťou. Presne takí boli aj Jason Householder a John Stockum. Jedného dňa sa opili a rozhodli sa preukázať svoju „náklonnosť“ k neznámej žene. Urážali ju a do jej auta hádzali fľaše od piva. Prišli si po nich policajti, väzenie však bolo práve preplnené. Miestny sudca sa teda rozhodol pre kreatívnejší trest.

Jason aj John sa museli prezliecť za ženy, nasadiť si parochne, dať si make-up a hodinu sa prechádzať po hlavnej ulici pred očami všetkých ľudí. Dav očividne zaujali, ľudia na nich vykrikovali, pískali, smiali sa a niekto do nich hodil aj plechovku. Jednoducho povedané, dostali to, čomu sami vystavili neznámu ženu.

Nechcené telefonáty

Ak ste aj vy majiteľom mobilu, zrejme poznáte tie nekonečné otravné ponuky, prieskumy a iné nechcené telefonáty z neznámych čísel. Lee Beaumont sa rozhodol, že sa o svoje pocity podelí so svetom. V roku 2011 mal v priemere 30 nechcených telefonátov za mesiac. Rozhodol sa, že sa ich zbaví tým najjednoduchším, avšak najslušnejším možným spôsobom.

Od novembra, ak mu zavolala nejaká spoločnosť, musela zaplatiť 16 centov za minútu rozhovoru. A zrejme ste si domysleli, že Beaumont ich nechal veselo rozprávať. Beaumont:1, život:0.

pexels.com

Tyrani zistili, že spravodlivosť bolí

Deti vedia byť hrozné. Dôkazom je príklad 13-ročnej Kaytlen. Ona a jej 11-ročná kamarátka vylákali z McDonaldu v Utahu malé trojročné dievčatko a ostrihali jej vlasy tupými nožničkami. Dievčatá za tento čin neminul trest.

Kaytlen aj jej kamarátka skončili na súde pre mladistvých. Sudca sa rozhodol, že udrie tam, kde to teenagerky bude bolieť najviac. Zavolal si otca dievčatka, ktorému ublížili, aby im ostrihal vlasy. Tyranky zažili presne to, čo urobili malému dievčatku s bonusom, že ich videli stovky ľudí. Ak si myslíte, že je to kruté, Kaytlen predtým osem mesiacov terorizovala iné dieťa anonymnými telefonátmi, v ktorých sa vyhrážala znásilnením a zmrzačením.

Ako sa zbaviť dieťaťa, ktoré odmieta dospieť

Zrejme najťažšou vecou na rodičovstve je zistenie, že ste vychovali idiota. To si zrejme pomyslela aj istá španielska dvojica, keď ich vlastný dospelý, nezamestnaný syn zažaloval, aby dostal vyššie vreckové. Aby bolo jasné, chlapec mal 25 rokov a rodičia mu pozastavili vreckové preto, že si odmietal nájsť prácu. Zaslúžil by si facku, čo si našťastie všimol aj súd.

Výsledkom nebolo vyššie vreckové, ako chlapec dúfal, ale podmienka, že si do 30 dní musí nájsť prácu a opustiť rodičovský dom.

telegraph.co.uk

Homofóbovia sa pustili do nesprávnych ľudí

Jedného pekného dňa sa Dean Gardener a Jason Fender rozhodli, že si vyrazia do mesta vyhodiť z kopýtka. Opili sa a keď zbadali dvoch transvestitov kráčať po ulici, pomysleli si, že to budú vhodné obete. Na dvojicu verbálne a fyzicky zaútočili. Neurobili však správne, keďže transvestiti boli bojovníci v klietkach, ktorí len v prezlečení vyrazili von za zábavou.

Spočiatku pred údermi len ustupovali, potom však udreli späť. Nastalo presne to, čo by ste čakali, že sa stane, ak obyčajný smrteľník zaútočí na bojovníka v klietke. Transvestiti si vyrovnali účty, pobrali si tašky a išli sa baviť. Dvoch útočníkov nechali napospas chichotajúcim sa policajtom.

Pomsta cez eBay

Istá Austrálčanka sa raz vrátila domov a našla svojho manžela v spodnom prádle. Zadné dvere boli pootvorené a pod vankúšom našla čipkované nohavičky. Mnoho ľudí by kričalo, plakalo a možno vyhodilo muža z domu. Táto žena však urobila niečo celkom iné. Nájdené „dôkazy“ o manželovej aférke sa rozhodla predať cez eBay.

Najprv putovali na web nohavičky s popisom, že sú ideálne na Halloween. Ďalší bol obal od kondómu, ku ktorému pridala popis veľkosti „malý“. Treťou položkou bola manželova motorka Harley Davidson, ktorú predala za 99 centov. Tomu sa povie kreatívna pomsta.

pixabay.com

Tyran v posilňovni

Občas môže byť trochu demotivujúce vybrať sa do posilňovne. Niektorí sa proste musia zmieriť s tým, že nedvihnú nič ťažšie, než laptop. To však nie je dôvod na to, aby niekto čelil výsmechu. A istý muž urobil chybu, keď fotil ľudí snažiacich sa nabrať svalovú hmotu, fotografie dával na Facebook a pripájal k nim urážlivé komentáre. Reddit si to všimol a rozhodol sa, že dá tomuto jedincovi príručku.

Najprv získali jeho osobné údaje. Potom zavolali jeho matke a vysvetlili jej, ako nevhodne sa jej syn správa. Následne vyhľadali posilňovňu, kde chodieval cvičiť a vysvetlili situáciu manažérovi. Potom už len čakali, čo sa bude diať. Jeho matka ho viac odmietla finančne podporovať, priatelia sa rozhodli, že zrejme nestojí za to a manažér mu zakázal vstup do posilňovne.

Obeť útoku kyselinou

V roku 2004 hodil Iránec Majid Movahedi kyselinu do tváre žene menom Ameneh Bahrami, keď šla domov z práce. Následkom útoku oslepla. Majid zaútočil preto, lebo Ameneh odmietla jeho žiadosť o ruku. Avšak šaríjské právo hovorí „oko za oko“. V prípade Bahrami to platí doslovne. Ameneh požiadala súd, aby Majida oslepili kyselinou.

Nasledujúce tri roky žil Movahedi v strachu s vedomím, že pocíti rovnakú bolesť, ako jeho obeť. V roku 2011 ho odviedli do teheránskej nemocnice a keď dostal sedatíva, vedel, že sa zobudí slepý. Bahrami však v poslednej sekunde trest odvolala a tvrdila, že v skutočnosti nikdy neplánovala muža pripraviť o zrak. Chcela len, aby Movahedi pochopil, čím si jeho obeť prešla.

theguardian.com

Bomba

V roku 2010 sa ruská teroristická bunka chystala spáchať otrasný čin. Na oslavách konca roka sa tri ženy plánovali odpáliť medzi zabávajúcimi sa Moskovčanmi. Obetí by bolo mnoho, avšak zasiahla vyššia sila a niečo sa pokazilo.

Ruskí samovražední atentátnici majú často pri sebe mobil, vďaka ktorému je možné nálož odpáliť na diaľku. Poznáte to však, keď vám rôzne spoločnosti prajú šťastný Nový rok prostredníctvom SMS. Presne to sa stalo ruskej atentátničke len hodinu pred plánovaným útokom. Nevinná SMS predčasne odpálila bombu. Ranený nebol žiaden civilista a úrady boli upozornené na možný útok.

Veríte v existenciu karmy? Alebo to boli všetko len náhody?

Pozri aj: Veríte v existenciu karmy? Týchto 10 neuveriteľných príbehov zo skutočného života vás presvedčí, že jej zákony skutočne fungujú

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov