Obrázok od Nick Magwood z Pixabay

Veríte na paranormálne javy?

Niektorí ľudia na veci medzi nebom a zemou veria, iní zas nie. Do ktorej skupiny patríte vy? Ak v paranormálne javy veríte, možno sa vám niekedy stalo, že u vás doma ste spozorovali nejaký neobvyklý jav, ktorý vás mohol naozaj veľmi vydesiť. Problémom je, ak sa to stáva pričasto. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako teda zistiť, či je váš príbytok prekliaty? Portál Thought Catalog popísal, ako to odborníci na paranormálne javy zisťujú.

Chladné miesta

Ľudia, ktorí zisťujú prítomnosť duchov, používajú aj špeciálne teplomery na sledovanie teploty v jednotlivých bodoch bytu či domu. Ak je nejaké miesto neobvykle chladné, môže to byť znakom toho, že v dome “straší”. Najhoršie je, ak sa chladné miesto pohybuje z miestnosti do miestnosti podľa toho, kde sa práve zdržiavate – to môže znamenať, že duch sa na vás prichytil.

Miesto, kde bývate, má temnú minulosť

Ak máte podozrenie, že niečo u vás nie je v poriadku, skúste si urobiť menší prieskum. Neleží vaša nehnuteľnosť na mieste, kde sa niekedy stala nejaká vražda? Alebo na mieste, kde bol niekedy cintorín? Zomrel tam niekedy niekto? Odpovede na tieto otázky vám môžu pomôcť.

Počujete čudné zvuky

Ďalším znakom môže byť to, že budete počuť veľmi zvláštne zvuky. Môže ísť o nejaké neidentifikovateľné veci, ale taktiež o hlasy či v najhoršom prípade dokonca volanie vášho mena. Pomôcť si môžete aj zaznamenaním zvukovej stopy na svoj telefón a následným zvýšením hlasitosti. 

Obrázok od Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay z Pixabay

S vašimi vecami sa dejú zvláštne veci

Znamením môže byť aj toto. Čakajú na vás v kuchyni pootvárané dvierka na linke, alebo by ste prisahali, že kľúče ste si odložili na chodbe, no teraz sú v obývačke? Aj toto môže byť jasným znamením toho, že vo vašom dome je ešte niekto. 

Na fotografiách sú zvláštne tiene či svetlá

Stalo sa vám už niekedy, že ste sa doma fotili a na fotke sa objavilo niečo zvláštne? Mohlo ísť napríklad o nejaké tiene v zvláštnom tvare alebo neidentifikovateľné svetlá. Toto taktiež nie je dobrým znamením.

Blikajúce žiarovky

Experti na paranormálne javy tvrdia, že duchovia dokážu pracovať s elektrinou a energiami. To môže spôsobiť, že vaše žiarovky neustále preblikujú. Skôr, ako vyslovíte takýto záver ale skontrolujte, či ich máte správne utiahnuté. 

Vaše zvieratá sa správajú zvláštne

Hovorí sa, že malé deti a zvieratá dokážu vidieť duchov. Ak teda doma máte nejakého domáceho miláčika, no zrazu sa správa zváštne – je napríklad nepokojný alebo šteká na miesta, kde nikto nie je, môže to byť varovným signálom.

Obrázok od Sergey Gricanov z Pixabay

Máte pocit, ako by sa vás niekto dotýkal

Stalo sa vám už niekedy, že ste napríklad tesne pred zaspávaním alebo pri pozeraní televízie mali pocit, akoby sa vás niekto dotýkal, aj keď pri vás práve nikto nebol? Dajte si pozor najmä v prípade, ak sa to spája so zlým pocitom, že v miestnosti nie ste sami. 

Čudný pocit

Možno ste už niekedy zažili pocit, že ste na nejakom mieste jednoducho nedokázali vydržať sami – akoby vás pred niečím varovala vaša intuícia. Ak máte takýto pocit u vás doma, neveští to, žiaľ, nič dobré. 

Záhadné pachy

Cítite cigarety, aj keď nefajčíte, nejaký parfém, ktorý nepoužívate alebo jedlo, ktoré ste nevarili? Aj toto môže byť znakom toho, že niekto vám robí neželanú spoločnosť aj bez toho, aby ste ho videli. 

Deti sa u vás niekomu prihovárajú

Ako sme už spomenuli, vo všeobecnosti sa hovorí, že zvieratá a deti majú schopnosť vidieť duše mŕtvych. Ak je teda u vás na návšteve nejaké dieťa a niekomu sa prihovára, môže to byť problém. V tomto prípade je to však ťažké odhadnúť, keďže deti si často vymýšľajú fiktívnych priateľov.

thoughtcatalog 
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov