Ak váš partner nehovorí týchto 9 vecí, potom to môže znamenať, že vo vzťahu nie je vašou oporou a nekryje vám chrbát.

Jednou z najlepších vecí, ktorú ponúka vzťah je to, že vždy tu bude niekto, kto bude kryť váš chrbát. Vždy tu bude niekto, kto vás bude počúvať, kto vás bude podporovať a povzbudzovať a kto vám pomôže. Nanešťastie, nie v každom vzťahu je to tak. Tak ako teda dokážete zistiť, či váš partner stojí za vami a je vašou oporou alebo nie? Ak nehovorí týchto deväť vecí, potom je to ten horší prípad.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „Áno.“

Budovať vzťah je naozaj náročná vec, ktorá je určite plná kompromisov. Ak vám však partner na nič nie je ochotný kývnuť hlavou, potom to môže byť znakom toho, že vzťah je len jednostranný, pretože sa snažíte len, alebo teda z väčšej miery, vy.

#2 „Ukáž, ja to urobím za teba.“

Nie je to úplná nevyhnutnosť, no vždy je milé, ak sa váš partner ponúkne, že vám s niečím pomôže. Môže ísť o veľké úlohy, ale aj o celkom drobné veci, ako napríklad pomoc s nákupom, otvorenie fľaše a podobne. Ide o to, že sa vám snaží pomôcť, a to aj vtedy, keď nemusí.

#3 „Potrebujem tvoju pomoc.“

Možno to znie ironicky, ale naozaj je to tak. Ak váš partner nepotrebuje vašu pomoc, aj to môže byť znakom toho, že vám nekryje chrbát. Inými slovami, váš partner od vás vo vzťahu nič neočakáva a „my“ sa mení na „ja“.

unsplash.com

#4 „Neboj sa, som v tom s tebou.“

Určite nie je dobrým znamením, ak vášho partnera viac zaujíma názor všetkých naokolo, než to, aby sa postavili za vás a za vaše tvrdenie. Naozaj aj tie najdrobnejšie povzbudenia vedia byť niekedy kľúčové.

#5 „Chceš sa o tom porozprávať?“

Váš partner by tu mal byť pre vás, mal by počúvať, čo sa snažíte povedať a mal by sa snažiť vám pomôcť. Veď aj o tom to predsa je, nie? Keď jeden rozpráva, no druhý nepočúva alebo naopak, potom to len ťažko bude fungovať.

#6 „Uvidíš, všetko dopadne dobre.“

Vaše sny a predstavy môžu vyzerať akokoľvek nereálne, no ak vám partner kryje chrbát, potom vie, že si dokáže poradiť s čímkoľvek. Potom je ochotný podporovať vás a napomôcť vám v ceste za vašimi snami najlepšie, ako len vie.

unsplash.com

#7 „Chápem ťa.“

Schopnosť vcítiť sa do kože iných je naozaj veľmi dôležitá vlastnosť. Ako totiž môže byť váš partner vašou oporou, ak vás nedokáže pochopiť? Ak si nedokáže ani len predstaviť, čím si prechádzate? Ak to aspoň neskúsi?

#8 „Ďakujem.“

Nikdy by ste nič nemali brať za samozrejmosť, pretože to je to najhoršie – zvyknúť si na niečo, čo môže kedykoľvek odísť. Za všetko, za každú jednu sekundu, by sme mali byť vďační a prejavovať vďaku vždy, keď to bude možné.

#9 „Milujem ťa.“

Nemusí vám to nevyhnutne šepkať do uška každú sekundu vášho dňa, no niekedy aj tie najmenšie znaky lásky pomôžu. Možno to pre niekoho neznamená takmer nič, no pre toho druhého to znamená celý svet.

unsplash.com

Pozri aj: 12 dôležitých lifehackov, ktoré zlepšia komunikáciu vo vašom vzťahu na výbornú

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov