Foto: pexels.com

Myslíte si, že hodnotiť človeka podľa tváre je povrchné?

Omyl. Už na prvý pohľad toho totiž môžete odhaliť oveľa viac, než by ste si mysleli. Dokázalo to množstvo rôznych výskumov a portál Brightside priniesol prehľad tých najzaujímavejších.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo všetko teda môžeme vyčítať z tváre?

Čím širšia tvár, tým viac testosterónu

Podľa istej štúdie ako u mužov, tak i u žien platí, že čím majú širšiu tvár, tým viac budú asertívni a dokonca i agresívni.

Čím užšia tvár, tým menšia náchylnosť k infekciám 

Ďalšia zaujímavá štúdia dokázala, že ľudia s úzkou tvárou bývajú menej často chorí, menej sa stresujú a dokonca i menej často trpia úzkosťami i depresiami. 

Dlhý nos prezrádza ambicióznosť

Nie, nie je znakom klamania. Ako dokázal vedec Abraham Tamir vo svojej štúdii, dlhý nos majú zväčša ľudia, ktorí sú veľmi ambiciózni, majú dobré inštinkty a sú skvelými lídrami. 

Photo by Josh Sorenson from Pexels

Muži s “detskou tvárou” bývajú menej dominantní

Ďalší výskum potvrdil, že muži s “detskou tvárou” mávajú v mladosti problém s dominanciu a bývajú až príliš submisívni. V dospelosti sa však táto ich črta vytráca a nahrádza ju, naopak, asertivita. 

Krátky nos je znakom citlivosti

Po zhodnotení 1793 respondentov došli k vedci k záveru, že ľudia s krátkym nosom bývajú citlivejší a zároveň i milší. 

Výrazná brada patrí extrovertom

Niektoré štúdie potvrdili aj to, že na prvý pohľad je možné rozoznať aj to, či hovoríte s interovertom alebo extrovertom – a to podľa brady. Extroverti ju totiž mávajú výraznejšiu. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov