Niektorí ju nenávidia, iní ju milujú.

Introverti však celkom určite patria do tej druhe skupiny. Fascinuje nás pohľad na zožltnuté padajúce lístie, padajúci dážď či tajuplnú hmlu. To, že je to obdobie, ktoré je ako stvorené na dlhé čítanie kníh pri šálke horúcej kávy či čaju je len bonusom navyše. Toto je 5 dôvodov, pre ktoré introverti milujú jeseň zo všetkých ročných období najviac.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Turisti sú konečne preč

Preplnené pláže, preplnené hory, preplnené kultúrne pamiatky. Počas iných ročných období je turistov všade podstatne viac, ako na jeseň. Práve jeseň je obdobím, ktoré je akosi najpokojnejšie. Je ideálnym obdobím na spoznávanie nových miest a vychutnanie si pokoja niekde v prírode.

pixabay.com

#2 Konečne máme výhovorky na to, aby sme ostali doma

Ľuďom je niekedy ťažké vysvetliť, že na tú párty neprídete, pretože chcete ostať doma a chcete si čítať. O niečo jednoduchšie však je ospravedlniť sa, ak je vonku naozaj nepriaznivé počasie. Toto ľudia väčšinou považujú za “legitímny” dôvod neprítomnosti.

#3 Jeseň je zdrojom našej kreativity

Jeseň je o transformácii a o premene. Introverti tieto signály prírody vnímajú veľmi citlivo a sú pre nich zdrojom nesmiernej inšpirácie. Navyše to, čo niektorí považujú za “odporné” počasie, introverti milujú. V hustej jesennej hmle alebo v poriadne hustom lejaku je predsa toľko krásy…

#4 Jeseň je symbolom zahodenia starých problémov za hlavu

Introverti radi hľadajú vo všetkom symboliku. Kedy je vhodnejší čas na to, aby sme z hlavy pustili všetko negatívne a ťaživé ak nie vtedy, keď stromy zhadzujú lístie, aby sa na jar mohli opäť zazelenať?

pexels.com

#5 Je čas začať odznovu

Niekto považuje za začiatok novej životnej etapy 1. január, veľa introvertov však za túto pomyselnú hranicu považuje práve začiatok jesene. Opäť ide o akúsi symboliku a spätosť s prírodou. Zahoďte za hlavu všetky svoje vnútorné boje a premeňte ich na produktivitu a kreativitu.

Ste aj vy introvertom? Čo máte na jeseni najradšej? 🙂

Pozri aj: 7 šialených myšlienkových pochodov, ktoré pochopia len introverti

psych2go
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov