Photo by Michelle Gerlach on Unsplash

Zmena niekedy doslova “bolí”.

Zmeny sú málokedy príjemné a pohodlné, práve naopak. Vo väčšine prípadov pri nich musíme vyjsť zo svojej komfortnej zóny a čo-to si “vytrpieť”. Inak to nie je ani v obdobiach, kedy sa meníme, a stáva sa z nás tá najlepšia verzia seba samého. Ak sa vám aktuálne deje týchto 8 vecí, vedzte, že takýmto obdobím práve prechádzate aj vy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Cítite sa veľmi nekomfortne. Nakoľko ste museli vyjsť zo svojej komfortnej zóny, vôbec nie ste vo svojej koži a už nejaký ten čas sa cítite veľmi nepohodlne. Nemusíte mať však obavy, utrasie sa to. 

#2 Uvedomujete si o sebe veci, ktoré ste predtým nevedeli. Vnútorná zmena je vždy náročná a otvára nám oči. Práve vďaka tomu uvidíte úplne inou optikou nielen okolitý svet, ale aj seba. A nie vždy to musí byť príjemné. 

#3 Váš pohľad na život sa mení. A súvisí to s predošlým bodom. Keďže sa mení vaša celková perspektíva, meníte názor na množsto vecí. Aj to je len súčasť procesu. 

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

#4 Vypúšťate zo svojho života množstvo ľudí. Toto je jednou z najnepríjemnejších vecí. Ak sa začnete meniť k lepšiemu, nebudete mať najmenší záujem venovať svoj čas a svoju energiu ľuďom, ktorí vám nič nedávajú – len berú. 

#5 Neznesiete toxicitu. Toxickým ľuďom, miestam či pracovným ponukám sa začnete vyhýbať na míle. Jednoducho nedokážete vystáť energiu, ktorá z nich sála. Viete, že sa môžete rozhodnúť, a máte moc všetko toxické zo svojho života odstrihnúť. 

#6 Ľudia sa vás pýtajú, čo sa s vami deje. Zmenu si všimnete nielen vy, ale aj druhí. A bude len na vás, komu na túto otázku odpoviete, a komu už nie. 

#7 Uvedomujete si, že tá najľahšia cesta je málokedy tá správna. Už sa viac nesnažíte niektoré veci si zjednodušiť – viete, že niekedy jednoducho treba zaťať zuby a “zabojovať”. Sú totiž situácie, kedy je správnou cestou tá najviac strmá a kľukatá. 

#8 Konečne ste porozumeli tomu, že život nie je o cieľoch, ale o ceste za nimi. Preto si užívate každý jeden krok a nenecháte sa odradiť čiastočnými neúspechmi. Viete totiž, že aj ony sú nevyhnutnou súčasťou vašej cesty. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov