Nie vždy sú slová "Milujem ťa" potrebné. Svoju lásku môžete totižto vyjadriť aj inak.

Láska je nádherná. Ten pocit, keď sme ňou naplnení, je na nezaplatenie. Najradšej by sme pre milovaného človeka zniesli modré z neba. No nie vždy je nutné vyjadrovať lásku slovami. Ani fráza „Milujem ťa“ totiž naplno nevyjadruje to, čo cítime. Veď slová vždy ostávajú len slovami. Preto sa ju dnes pokúsime vyjadriť trošku inak.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predstavíme vám tri jednoduché spôsoby, ktorými môžete vyjadriť lásku človeku, ktorého skutočne milujete.

#1 Venujte mu čas

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Čas je tou najvzácnejšou a najrýchlejšie tečúcou substanciou. Každý sa sťažuje, že ho má málo. Ak však dokážete plnohodnotne prežiť čas s milovaným človekom, môže sa táto chvíľa stať pre vás silným vyznaním lásky. Aby ste však čas s milovanou osobou využili naplno, skúste byť čo najviac v stave „tu a teraz“. Odložte telefón, nekontrolujte si nástenku na Facebooku. Naučte sa počúvať. To všetko sú kvality, ktoré sa skutočne cenia.

#2 Postarajte sa o to, aby sa cítil/a v bezpečí

Photo by Evan Kirby on Unsplash

Pocit bezpečia. Teda ten pocit, keď sa skutočne môžeme uvoľniť a byť sami sebou. Nemusíme sa obávať, že nám niekto vrazí do chrbta nôž. Ak sa sami stanete pre milovanú osobu prístavom bezpečia, je to to najsilnejšie vyznanie lásky, ku ktorému nepotrebujete žiadne slová. Ukážte, že viete prijať druhého takého, aký je, a to bez ohľadu na to, čím prechádza. Len buďte s ním. Objímte ho. Neraz je to to jediné, čo skutočne potrebuje.

#3 Prejavte mu uznanie

Photo by Dani Vivanco on Unsplash

Láska sa neukrýva vo veľkých veciach, ale v maličkostiach. Partner vám môže na výročie darovať billboard s vaším menom a horúcim vyznaním, no v bežnom živote môže na vás zvysoka kašľať. A práve dennodenný, trošku všedný život je to, na čom záleží. Ak mu chcete ukázať, že ho milujete, nemusíte siahať hlboko do vrecka. Pochváľte ho za rannú kávu, všimnite si, že vysypal kôš. Dajte mu pusu a povedzte, že ste naňho naozaj hrdí. Určite ho to poteší.

yourtango

Pozri aj: Veľký vekový rozdiel, iná rasa či rovnaké pohlavie. Týchto 10+ ilustrácií je dôkazom toho, že láska prekoná všetko

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov