Tieto otázky môžu predpovedať úspešnosť vášho vzťahu.

Každý vzťah je iný a preto sa len ťažko dá určiť, ktorý je naozaj ten, čo vydrží a ktorý je odsúdený k zániku. Aj napriek tomu však existujú nejaké spoločné črty, ktoré vykazuje každý úspešný vzťah. A tieto otázky vás navedú presne k tomu. Ak aj budú vaše odpovede prevažne záporné, nezúfajte. Vždy na všetkom môžete zapracovať. A teraz, keď už budete vedieť, kde sú vaše nedostatky, bude to o to jednoduchšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké otázky teda ide?

#1 Dôverujete svojmu partnerovi?

Psychológovia tvrdia, že existujú dve kľúčové veci, ktoré predpovedajú úspech či neúspech vzťahu – nazývajú sa dôvera a zrada. Dôvera je totiž základom všetkého a bez nej sa vzťah buduje naozaj ťažko. Opýtajte sa preto sami seba, dôverujete svojmu partnerovi? Odpoveď na túto otázku vám napovie mnoho.

#2 Nechýba vám vo vzťahu intimita?

Intimita má hneď niekoľko podôb, môže byť fyzická, intelektuálna, emocionálna alebo môže len jednoducho ísť o zdieľanie nejakých spoločných záľub. Otázkou však zostáva – ste s vaším partnerom kompatibilní? Sú potreby vás oboch vo vzťahu naplnené?

#3 Ktorá vaša tvár sa ukazuje, keď ste s vaším partnerom?

Možno to znie tak trochu ako klišé, no váš partner by mal byť niekto, kto z vás dokáže vytiahnuť len to najlepšie. Naopak, ak sa pri ňom ukazuje vaša zlá tvár, potom by to malo byť pre vás varovanie, že niečo nie je úplne v poriadku. Ale otázka, ktorá je ešte podstatnejšia je – páči sa vám, akým človekom sa stávate, keď ste s ním?

unsplash.com

#4 Posúva vás konverzácia s vaším partnerom vpred alebo naopak, trhá vás na kusy?

Vo vzťahu nie je nič horšie ako opovrhnutie. Konverzácie plné sarkazmu nemiestneho humoru, narážok či výčitiek vo vás určite nezanechávajú dobré pocity, práve naopak. Pomaly vás ničia a trhajú na kusy. Jediná svetlá stránka je tá, že pokiaľ ešte nie je neskoro, vašu komunikáciu vždy môžete vylepšiť.

#5 Ako sa dokážete vysporiadať s problémami?

Pokiaľ sa k problému nepostavíte čelom a spoločne ako pár, potom to nikdy nebude fungovať. Nemôžete sa problémom vyhýbať a nemôžete ísť jednoducho proti sebe. Každý problém je tu na to, aby sa riešil a následne vyriešil. Tak ako sa s nimi dokážete vysporiadať vy?

#6 Kryjete si navzájom chrbát?

Je váš partner lojálny? Je to niekto, komu by ste mohli vo všetkom na tisíc percent dôverovať? Je to niekto, o kom nikdy nemusíte pochybovať, pretože viete, že vždy vám povie pravdu? Kryjete si navzájom chrbát? Ako už bolo spomínané, dôvera je naozaj kľúčom každého vzťahu a bez nej to fungovať nebude, nech už sa budete snažiť akokoľvek.

#7 Máte vyriešené financie?

Financie sú ďalším, veľmi častým kameňom úrazu vo vzťahoch. A pritom, dalo by sa predísť mnohým hádkam a nezhodám, ak by ste sa na niektorých veciach dohodli, prípadne sa o niektorých veciach poriadne porozprávali.

unsplash.com

Pozri aj: Hovorí vám váš partner týchto 9 viet? Ak nie, váš vzťah nabral nesprávny smer

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov