Foto: pixabay.com

Táto jediná otázka vám toho o človeku prezradí naozaj veľa.

Odhaliť človeka, hlavne ak ho poznáte len naozaj krátko, je vždy veľmi náročné. Za krátky čas vám totiž daná osoba vždy prezradí len to, čo chce, nehovoriac o tom, ako skvele sa niektorí ľudia vedia pretvarovať. S odhalením ich osobnosti vám ale veľmi môže pomôcť táto jediná otázka.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Spring publikoval veľmi zaujímavú štúdiu, ktorej závery môžete pokojne aplikovať do svojho každodenného života. Vedcom sa totiž podarilo potvrdiť, že ak sa niekoho opýtate na jeho názor na iných ľudí, ešte viac sa dozviete o ňom samom. 

Ako je to možné? Ukázalo sa totiž, že čím negatívnejšie ľudia vnímajú druhých, tým viac negatívnych vlastností majú oni sami. Okrem toho sa vedcom podarilo dokázať, že naše vlastné vlastnosti reflektujeme na druhých. Tak napríklad, ak je niekto štedrý, štedrosť bude vidieť aj v iných. Ak je ale, naopak, niekto sebecký, ostatných bude považovať za sebcov. 

Potvrdil to aj hlavný autor štúdie, Dr. Dustin Wood: “S negatívnym pohľadom na druhých súvisí množstvo negatívnych osobnostných čŕt. Tendencia vidieť ľudí v negatívnom svetle tiež naznačuje väčšie riziko vzniku depresie a rôznych porúch osobnosti.”

pixabay.com

V štúdii boli ľudia požiadaní, aby posúdili pozitívne a negatívne vlastnosti troch ďalších ľudí. Ukázalo sa, že čím pozitívnejšie ich posudzovali, tým boli šťastnejší, v živote prežívali viac nadšenia, boli emocionálne stabilnejší a celkovo spokojní so svojím životom.

Naopak, na druhej strane boli ľudia, ktorí hodnotili ostatných negatívne. Tí vykazovali v osobnostných testoch vyššiu mieru narcizmu a takisto antisociálneho správania. 

Ako teda môžete vidieť, to, ako sa vyjadrujeme o druhých, o nás prezrádza naozaj veľa. Ak teda chcete niekoho “prekuknúť”, môžete túto informáciu použiť vo svoj prospech. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov