Autor fotky: Anthony Shkraba na Pexels

Aký názor máte vy?

Čo si myslíte, páčia sa mužom viac prirodzene krásne ženy alebo ženy, ktoré používajú výrazný makeup? Presne touto otázkou sa zaoberala istá štúdia, ktorej výsledky sú naozaj zaujímavé, a zrejme vás prekvapia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prirodzená krása alebo výrazný makeup? Obe majú svoje čaro a zrejme každá žena obe tieto alternatívy rada prestrieda. Výsledky istej štúdie, ktorú publikoval portál Spring ale poukázali na to, že muži majú v tejto voľbe jasno. 

Muži makeup nemajú radi

Spomínaná štúdia zahŕňala 1 000 žien a 550 mužov. Ich úlohou bolo hodnotiť fotografie žien. 

Ukázalo sa, že až 40 % mužov si myslelo, že ženy nosia priveľa makeupu, pričom celkovo až 45 % mužských respondentov sa vyjadrilo, že ide o vec, ktorá dokáže muža úplne odradiť. 

Ženy s jemným makeupom ale hodnotili ako atraktívnejšie aj ženské respondentky. 

pexels.com

Zaujímavé pritom je, že k rovnakému výsledku dospela aj štúdia publikovaná v Quarterly Journal of Experimental Psychology. 

Výskumníci sa preto zhodli na tom, že ženy nosia priveľa makeupu kvôli tomu, aby naplnili nejaký štandard krásy, ktorý ale v skutočnosti – ako potvrdila veda – ani neexistuje. 

Ženy to nezaujíma

Ďalšou zaujímavosťou ale je, že ženám je vlastne jedno, či sa mužom ich makeup páči, alebo nie. Až polovica respondentiek sa totiž vyjadrila, že sa líčia kvôli tomu, aby sa páčili samé sebe, nie niekomu inému. Až 28 % žien tiež uviedlo, že nenalíčené nemajú potrebné sebavedomie. 

V každom prípade, nie je nič dôležitejšie ako to, ako sa najlepšie cítite vy. Či už je to s makeupom alebo bez, každá žena je krásna. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov