Foto: Photo by Enoch Patro from Pexels

Dôvodov môže byť viacero.

Istá štatistika došla so zaujímavým zistením. Podľa jej výsledkov sa až 20 % ľudí nikdy v živote skutočne nezamiluje, čo znamená, že je to až 1 z 5 ľudí, ktorých poznáte alebo stretnete. Máte podozrenie, že k tejto veľkej časti populácie patríte aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak áno, portál Brightside sa pozrel na možné príčiny. 

#1 Nízke sebavedomie

Psychológovia považujú práve nízke sebavedomie za hlavnú a najčastejšiu príčinu. Ľudia, ktorým sebavedomie chýba, totiž nedokážu uveriť tomu, že niekto iný by ich miloval, a chcel s nimi stráviť zvyšok života. 

#2 Perfekcionizmus

Väčšina ľudí vie, že dokonalosť neexistuje, perfekcionisti však tento fakt odmietajú prijať. Dokonalosť tak preto hľadajú aj vo svojich potenciálnych partneroch, no keďže ju nenachádzajú, nedokážu sa ani poriadne zamilovať. 

Photo by JESSICA TICOZZELLI from Pexels

#3 Ľudia, ktorí vyrastali bez lásky

Ak niekto vyrastal v rodine, v ktorej bolo prejavovanie citov a pocitov považované za niečo nevhodné, je veľmi pravdepodobné, že problém s tým bude mať aj v dospelosti – najväčší pri hľadaní vzťahov. 

#4 Workoholizmus

Niektorí ľudia jednoducho majú v povahe, že na prvom mieste pre nich bude vždy práca. V tom prípade môže prísť aj niekto, kto by im zniesol modré z neba, no jednoducho to nedokážu oceniť, a skutočnú lásku preto nikdy nepocítia. 

#5 Introvertná povaha

Introverti dokážu milovať naozaj hlboko a celým srdcom, no môžu mať problém so spoznávaním nových ľudí. Keďže sa takýmto príležitostiam často bránia, a desí ich predstava vzťahu, veľakrát sa môžu pripraviť aj o príležitosť milovať a byť milovaný. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov