Raz ste hore a raz dole. Poznáme to všetci. Naše životy neraz pripomínajú húsenkovú dráhu a my si neraz vyčerpaní uvedomujeme, ako veľmi je potrebná rovnováha.

Lenže ako sa k nej dopracovať, keď je dnešná doba taká hektická? Neraz nám dáva zabrať zvládať prácu i súkromný život. Hoci niektorým ľuďom stačí počúvať svoje vnútro a harmóniu dosiahnu bez väčších problémov, väčšine z nás to nejde tak ľahko. Každý z nás je iný, no pomôcť nám môže astrológia, ktorá na základe spoločných vlastností pre isté skupiny ľudí poskytuje tipy, v čom ubrať a kde zase pridať. Rátajte s tým, že v záujme životnej rovnováhy sa budete musieť niektorých vecí vzdať a o iné sa usilovne snažiť, inak to nepôjde.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi podľa vášho znamenia.

Baran (21. marec – 19. apríl)

Na to, aby ste dosiahli rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom vám stačí, keď si každý deň nastavíte ciele, ktoré chcete počas dňa zvládnuť. Nemusíte nad tým veľa premýšľať, len si na papier napíšte zoznam úloh, ktorý môžete postupne škrtať. Vyhnete sa tak tlaku, že je toho na vás odrazu veľa a bude vás motivovať, keď uvidíte, ako vám povinnosti ubúdajú.

pexels.com

Býk (20. apríl – 20. máj)

Keď sa na niečo sústredíte, tak do toho dávate všetko, a to doslova. Potom strácate pojem o čase a unikajú vám iné, dôležité veci. Preto je fajn, ak si svoje denné aktivity rozdelíte do menších celkov, prípadne aj na viacero dní, ak ide o niečo veľké. Nezabudnite sa potom odmeniť a doprajte si po práci chvíľu čas na kávu alebo niečo iné, aby ste mohli ďalej pokračovať v práci. Malé príjemné okamihy vám pomôžu zvládnuť stres a udržať si rovnováhu.

Blíženci (21. máj – 20. jún)

Kľúčom, ako dosiahnuť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom, sú vaše komunikačné schopnosti. Povedať šéfovi na rovinu, že vám toho v poslednej dobe dáva veľa, je skvelý príklad. Máte tú výhodu, že aj nepríjemné veci viete povedať s ľahkosťou, a že to viete premostiť na inú tému, čím urobíte z problému príležitosť. Ostaňte otvorení iným názorom, alternatívam a stratégiám, čo by pre vás nemal byť žiaden problém. Využite svoju flexibilitu a harmónia vám chýbať nebude.

Rak (21. jún – 22. júl)

Možno ste si to doposiaľ neuvedomovali, no hudba vám robí dobre. Pomáha vám zvládať stres a uvoľniť sa, čím sa odblokuje vašu kreativitu. Keď sa púšťate do niečoho, z čoho ste nervózni, pustite si obľúbenú pesničku a uvidíte, že všetko pôjde ľahšie. Váš playlist je všetko, čo potrebujete, nech ste fanúšikom akejkoľvek hudby.

Unsplash.com/Wenni Zhou

Lev (23. júl – 22. august)

Ste rodení vodcovia, čo zahŕňa nielen to, že nemáte byť problém na čele veľkých projektov, ale i to, že ste veľkodušní a staráte sa o ľudí, ktorí vás požiadajú o pomoc. Neraz sa priam rozdávate a vaše povinnosti idú bokom. Zbytočný stres si ušetríte tým, že si najprv splníte svoje povinnosti a potom sa budete venovať iným. Kašlite na blbý pocit, že ste sebeckí. Nie je to tak. Na to, aby ste mohli pomáhať iným, najprv potrebujete pomôcť sami sebe.

Panna (23. august – 22. september)

Máte sklony k perfekcionizmu, a to je dôvod, ktorý vám bráni, aby ste našli rovnováhu. Zvoľnite tempo a hlavne svoje nároky na seba. Nemusíte byť tou najväčšou hviezdou v práci, dokonalým kamarátom či kamarátkou a k tomu ešte človekom s dokonalým vzhľadom. Všetko to naraz nejde. Rovnováhu nájdete tým, že každý deň sa niečoho vzdáte a niečo si doprajete. Hlavné je, aby ste nič nepreháňali a venovali sa po troškách všetkému.

Unsplash.com

Váhy (23. september – 22. október)

Ak niekto vie, ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, ste to práve vy. Pokiaľ na seba príliš netlačíte a nemáte v práci stres, žijete v harmónii akosi prirodzene. Prácu nechávate v práci, viete si nájsť čas aj na seba aj na priateľov, a to je hlavné. Vaša flexibilita je úžasná. Viete sa prispôsobiť rýchlo a bez veľkých problémov, čo je skvelé. Len tak ďalej.

Škorpión (23. október – 21. november)

Do vecí sa púšťate so sebe vlastnou vášňou a neraz sa vám stáva, že ste až príliš zaangažovaní. Potrebujete sa naučiť, ako si veci prispôsobiť tak, aby pracovali pre vás, a nie vy pre ne. Naučte sa robiť kompromisy. To vám prinesie harmóniu skôr, ako keď jednu vec vykonáte skvele, no na úkor iných povinností. Ste ľudia, ktorí nemajú problém fungovať v ruchu a zhone, preto pre vás nebude náročné skĺbiť všetko dokopy. Samozrejme, v rozumnej miere.

Strelec (22. november – 21. december)

Neznášate pocit, že ste niečo vynechali alebo zabudli a preto ste schopní pracovať až do úmoru. A keďže rovnaký prístup máte aj k osobnému životu, ľahko sa vám môže stať, že vyhoríte. Zvyknite si na to, že deň má len 24 hodín, a vy máte len určité množstvo času, ktoré máte rovnomerne rozdeliť medzi prácu, priateľov a seba samých. I keď sa vám to nebude páčiť, niečo zo svojho nabitého rozvrhu budete musieť vypustiť.

Unsplash.com/Juliane Liebermann

Kozorožec (22. december – 19. január)

Ak je niekto v práci pedantný a dôsledný, tak ste to práve vy. Máte sklony k workoholizmu a hoci si to uvedomujete, nemôžete inak. Napriek tomu by ste si mali dať záväzok, že budete menej pracovať. Nebojte sa, svet sa kvôli tomu nezrúti. Kašlite na všetky tie nutkavé myšlienky, ktoré vám hovoria, že máte prácu, ktorú ste ešte neurobili. Urobte si rozvrh dňa a odíďte z práce v rozumnom čase. Život je predsa o niečom väčšom, než len o zamestnaní. Ak si to uvedomíte, nájdete rovnováhu.

Vodnár (20. január – 18. február)

Nájsť rovnováhu medzi prácou a osobným životom pre vás znamená zostať aktívni. Pomôže vám v tom pohyb, stretnutie s priateľmi či malý výlet cez víkend. Najviac vás ubíja, keď za sebou doma zavriete dvere a zrazu nemáte nič na pláne. Nie ste ten typ človeka, ktorý by vedel celý večer preležať telkou, nie je to váš štýl. Chvíľku pre seba dokážete tráviť aj produktívnejšie a to vy dobre viete.

Unsplash.com/Javier Bosch

Ryby (19. február – 20. marec)

Ste na seba príliš prísni – ak neurobíte všetko, potom neurobíte dosť. Tento postoj nie je správny, pretože vás ubíja. Okrem toho, mali by ste brzdiť aj svoju nesebeckosť – nemali by ste stavať potreby iných nad svoje vlastné. Potrebujete predsa čas pre seba a niekedy ho máte žalostne málo, čím trpíte. Nie je hriech, ak vypnete mobil a budete sa venovať sebe samým a tomu, čo vás naozaj baví. Vlastne, je to váš kľúč k rovnováhe.

Pozri aj: Aké sú vaše 3 najhoršie a najotravnejšie vlastnosti? Zistíte to podľa vášho znamenia

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov