Maličkosť, ktorá vám uľahčí každé ráno.

Rána vedia byť pre mnohých z nás poriadne šialenou časťou dňa. Od zazvonenia budíka až po to, kedy konečne odídete z domu, je to jeden veľký zhon. Všetko akoby zrazu bolo cudzie a vy zbytočne už hneď po prebudení zažívate stresové situácie, ktoré vyvrcholia vždy, keď už to vyzerá, že to do tej práce alebo školy nestihnete. Ako teda eliminovať všetok ten stres? Podľa odborníkov vám bude stačiť len táto jedna vec.

Článok pokračuje pod videom ↓

To, aké máte ráno, je veľmi dôležité, pretože od toho sa potom bude odvíjať celý váš deň. Alebo teda aspoň vo väčšine prípadov to tak platí. Ako to ale dokážu ranné vtáčatá zvládať? Ako to tí ľudia robia? Ako dokážu mať ráno pokojné a kľudné a tak príjemne sa naladiť na ďalší skvelý deň?

Odborníci tvrdia, že odpoveď je jednoduchšia, než by ste si mysleli. Znie nasledovne:

Doprajú si viac času.

Čo sa tým myslí? Presne to, čo už viete, ale bojíte sa priznať. Jednoducho musíte vstať trochu skôr. Možno si hovoríte, že to nie je nič pre vás, veď väčšinou aj tak vždy stihnete to, čo chcete, ale vstávať o niekoľko minúť skôr môže mať na vaše ráno, na vás a na váš celkový život veľmi dobrý vplyv.

Odborníci dokonca odporúčajú, aby ste si našli nejakú aktivitu, ktorú veľmi jednoducho dokážete zakomponovať do vašej dennej rutiny a tá vás pripraví na nasledujúci deň. Takže, najvyšší čas začať vstávať skôr a trochu pozmeniť váš ranný režim. Ako?

Vyskúšať môžete napríklad krátke cvičenie, jógu alebo naťahovanie

Niektorí ľudia si ranné cvičenie nemôžu vynachváliť. Nemusíte teraz nevyhnutne vypotiť liter potu v posilňovni, stačí naozaj niekoľko cvikov alebo sekvencií, ktoré zobudia vás a vaše telo, upokoja vás a dajú vám signál, že začína nový nádherný deň.

unsplash.com

Alebo si môžete prečítať stránku z knihy, niečo si vypočuť či pozrieť

Poznám aj ľudí, ktorí ráno neopustia dom skôr, než si prečítajú aspoň jednu stránku knihy. Čítanie sa stalo súčasťou ich rannej rutiny a úplne vytlačilo stres. Iní zase obľubujú pozrieť si nejaké video alebo reláciu, či vypočuť si obľúbenú hudbu.

Na zahodenie tiež nie je dlhá sprcha alebo príprava raňajok

Pre iných zas môže byť najlepším ranným relaxom naozaj dlhá sprcha a ďalší sa zas doslova vyžívajú v príprave zložitých a chutných raňajok. Ale samozrejme je toho ešte oveľa viac čo môžete robiť. Stačí si nájsť to svoje.

A nezabudnite na svetlo a čerstvý vzduch

No a štúdie taktiež poukazujú na to, že aj dávka svetla a čerstvého vzduchu, napríklad po odtiahnutí závesov a otvorení okna, nás dokáže pozitívnym vplyvom naladiť na deň. Takže nezabudnite ani na to.

Čo z toho všetkého vyplýva? Vstaňte skôr a vytvorte si unikátnu rannú rutinu. Možností je veľa, stačí si len vybrať niečo, na čo sa budete každé ráno tešiť. A ak do toho pridáte svetlo, čerstvý vzduch a raňajky (pretože je dôležité ich nevynechávať), potom ste na nový deň správne naladení a dobre pripravení.

Príjemné vstávanie.

unsplash.com

Pozri aj: Potrebujete spraviť dôležité životné rozhodnutie? Pre tento zásadný dôvod by ste ho mali urobiť vždy hneď ráno

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov