Určite si na ne dôverne spomína každý muž, ktorý sa už niekedy úprimne zamiloval.

Tempo, ktorým sa človek dokáže zamilovať, je u každého veľmi individuálne. Zatiaľ čo niektorí ľudia majú tendenciu zamilovať sa na prvý pohľad, u iných môže tento proces trvať celé mesiace, či niekedy dokonca roky. Samotné zamilovanie sa však prebieha inak u mužov a inak u žien. U mužov sa vyznačuje týmito 12 jedinečnými fázami, ktoré muži možno nie vždy vedia slovami dokonale popísať, no na ich úprimnosti im to určite nič neuberá.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Fáza fyzickej príťažlivosti

Žiadne lži nie sú potrebné, je to jednoduché a rovnaké ako u mužov, tak aj u žien. Ak máte s niekým vytvoriť pár, táto osoba vás jednoducho musí fyzicky priťahovať. Muža môže očariť postava ženy, jej úsmev či jej vlasy. Niečo ho však jednoducho musí zaujať na prvý pohľad. Aby sme boli úprimní, v tejto prvej fáze nejde o to, akou je žena osobou či akú má dušu.

#2 Fáza priateľstva

Ak žena niečím muža zaujme, snaží sa s ňou nadviazať kontakt a priateľstvo. Každý pevný vzťah predsa stojí presne na ňom. V tejto fáze o sebe zisťujete tie najzákladnejšie a “najpovrchnejšie” veci, ako sú napríklad obľúbené jedlo, obľúbený film či obľúbená hudba. Tieto drobné zistenia však tvoria východiskový bod pre budúcnosť lásky.

#3 Fáza zisťovania

V tejto fáze muž zisťuje, či si s dotyčnou vie predstaviť vzťah a zamýšľa sa nad tým, či vzťah vôbec chce. Ak ho žena veľmi zaujala, možno ešte nie je úplne pripravený do nového vzťahu skočiť, no ak mal “objektov záujmu” viacero, všetko svoju pozornosť už venuje len danej žene.

pixabay.com

#4 Fáza “lovu”

Nie je ničím výnimočným, že žena sa v počiatkoch vzťahu trocha stiahne, aby sa stala pre muža príťažlivejšou a nedostupnejšou. Muž je teda nútený (v prípade, že mu za to žena stojí), vynaložiť svoje úsilie na to, aby si jej náklonnosť získal.

#5 Fáza randenia

Ak všetko vyšlo tak, ako malo, začnete sa stretávať pravidelne. Prvé posedenia s priateľmi, prvé spoločné kino, prvý koncert, spoločné večere… Ide o jednu z najkrajších fáz, a ak si na nej obaja dáte záležať, môžete vďaka nej získať spomienky na celý život.

#6 Fáza “Mám ťa naozaj rád… a možno aj niečo viac”

Fyzicky sa priťahujete a spoločne strávené chvíle vám naozaj robia radosť. Pre muža prestávate byť len kamarátkou a začína o vás uvažovať ako o žene, ktorú ľúbi. Pravdou však je, že niektorí muži sa tejto myšlienky zľaknú, a preto veľmi veľa čerstvých vzťahov končí presne v tejto fáze. Ak sa však muž záväzku nezľakne, nasleduje ďalšia fáza.

pixabay.com

#7 Fáza učenia

Muž sa chce o svojej novej partnerke dozvedieť všetko. Súčasťou tejto fázy sú aj dlhé nočné rozhovory o všetkom – od vášho detstva až po vznik vesmíru. V tejto fáze sú však obaja partneri veľmi zraniteľní, nakoľko sa jeden druhému zdôverujú aj so svojimi prípadnými negatívnymi zážitkami či traumami z minulosti.

#8 Romantická fáza

V tejto fáze vám muž venuje všetku svoju úprimnú pozornosť. Nie je tajomstvom, že ženy považujú toto obdobie za jedno z najkrajších v celom vzťahu. Muž vám môže poslať do práce kvety či napísať zaľúbený list. Jednoducho sa žene všetkými spôsobmi snaží dokázať, že je ten pravý.

#9 Fáza “Ľúbi ma aj ona?”

Doteraz mal v rukách všetku iniciatívu prevažne muž. Preto začína premýšľať nad tým, či k nemu jeho partnerka cíti to isté, čo on k nej. Ak žena svojmu partnerovi v tejto fáze nedá svojím záujmom dostatočne najavo, že jej na ňom veľmi záleží, muž sa stiahne. Ak sú však city ženy úprimné, na rad príde ďalšia fáza.

pexels.com

#10 Fáza rozhodovania

Ďalšia z kritických fáz. Muž totiž začína premýšľať o budúcnosti. Premýšľa nad tým, či by si dotyčnú raz dokázal vziať ženu, či by s ňou dokázal bývať a mať s ňou deti, ktoré sú záväzkom na celý život. Ak si to predstaviť nedokáže, väčšinou sa rozhodne, že vo vzťahu pokračovať nebude. Ak mu však tieto predstavy cudzie nie sú, vzťah sa prehupne do úplne iného levelu.

#11 Fáza “rozkošnosti”

Túto fázu určite veľmi dobre poznajú ako muži, tak aj ženy. Ide presne o to obdobie, kedy sa vám zdá byť všetko dokonalé. A ono to také naozaj aj je. Obaja ste zamilovaní až po uši a obaja viete, že ste si jednoducho vybrali dobre.

#12 Fáza prvej krízy

Samozrejme, nič, čo je dokonalé, nemôže trvať večne. Práve preto sa dostaví prvá kríza. Príchod tejto fázy je veľmi individuálny, u niektorých párov príde už po prvých mesiacoch, u iných môže pokojne prísť až po 1 či 2 rokoch. Prvá kríza býva veľmi ťažká a až počas nej sa partneri dozvedia, ako spolu dokážu vyriešiť tie závažnejšie problémy. Ak vás táto kríza nerozdelí, určite vás posilní. Ak ju totiž prekonáte, odmenou vám bude krásny a vyrovnaný vzťah, plný tej skutočnej lásky.

unsplash.com

Ak spolu prvú krízu zvládnete, váš vzťah bude ešte oveľa silnejší, než bol predtým. To však samozrejme neznamená, že žiadne ďalšie krízy už neprídu. Prídu a bude ich veľa. Skutočná, pravá a úprimná láska však zdolá všetko. A možno práve vás sa bude týkať to krásne “navždy spolu”.

Pozri aj: Skúsená psychoterapeutka definovala 5 štádií každého vzťahu. POZOR, tretie štádium je kritické pre každého

theearthtribe
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov