Aké to je, keď sa zamilujete do niekoho, koho myseľ nie je schopná prestať premýšľať nad všetkými katastrofami, ktoré sa pravdepodobne nikdy nestanú?

Ľudia, ktorí trpia úzkosťou, nad niečím neustále premýšľajú. Až príliš. Neustále majú nejaké otázky, pričom väčšina z nich sa začína pre nich veľmi dobre známym: “Čo keď?”

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď ste vo vzťahu s niekým, kto trpí úzkosťou, vaším vzťahom si musíte byť istí na 101%. Musíte byť viac, ako len “spoločník”.

Vždy musíte byť jeden krok pred nimi, aby ste im nedovolili utápať sa vo vlastných pochybnostiach a v nenávisti. Nestačí len povedať, že ste tu pre nich. Musíte sa podľa toho aj správať. Slová sú, samozrejme, dôležité, no pre nich sú oveľa dôležitejšie vaše činy.

Musíte byť súcitní. Chápaví. Nemôže vás otravovať, keď budú mať desiatky otázok ohľadom vašej minulosti alebo ohľadom toho, čo ste robili minulú noc. Na takýto vzťah musíte byť pripravení. Nezvládne ho hocikto.

Zatiaľ čo vy si môžete myslieť, že všetko je v najlepšom poriadku, ľudia trpiaci úzkosťou si môžu myslieť, že je to strašné, a že váš vzťah sa rúti ku koncu. Nedokážu si však pomôcť. Takto je ich mozog naprogramovaný.

Musíte byť dostatočne empatickí. Nemôžete sa zlostiť, keď sa vás po stýkrát za jeden deň opýtajú, či ich milujete. Nemôžete sa tváriť otrávane, keď naberú odvahu a povedia vám o svojich obavách. Musíte im dokázať, že ich milujete, bez ohľadu na to, koľko nad všetkým premýšľajú a koľko sa nad všetkým znepokojujú.

pexels.com

Musíte byť schopní a ochotní komunikovať. Vaše jednoslovné odpovede by pre nich boli trestom. A aj keď to nebude ľahké, vždy im musíte hovoriť pravdu. Ak raz zradíte ich dôveru, späť ju nezískate už nikdy. Môžu s vami zostať, pretože vás milujú, no na 100% vám už veriť nebudú.

Ľudia trpiaci úzkosťou, ktorí neustále nad všetkým premýšľajú, majú tendenciu všetko analyzovať. Naozaj všetko. Každú jednu udalosť, každé jedno slovo, každého jedného človeka. Nerobia to zámerne, no jednoducho to tak je. Musíte nato byť pripravení, rovnako ako aj na dlhé rozhovory, ktoré vám nemusia byť vždy príjemné.

Predovšetkým však musíte byť milujúci. Áno, nemusí to byť ľahké a môže to byť veľká výzva. Nie je však každý vzťah o výzvach? Buďte sami sebou a ukážte im, ako vám na nich záleží. Niekedy vás možno budú privádzať k šialenstvu, no nikdy vás nezradia.

Budú vás milovať bezpodmienečne a trpezlivo. Nielen za to, ako sa k nim správate, ale za to, kým ste. Áno, nie je to s nimi jednoduché. No keď si raz získate ich lásku a dôveru, zistíte, aká krásna a čistá láska môže byť.

Pozri aj: Myslíte si, že váš život nemá zmysel? Prečítajte si tento inšpirujúci príbeh, vďaka ktorému sa na všetko pozriete inými očami

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov