Foto: Photo by Анна Васильева from Pexels

Čím skôr sa ich zbavíte, tým lepšie pre vás.

Pravdu, ktorú mnoho ľudí nechce počuť, je taká, že svoje vlastné šťastie si niekedy sabotujeme sami – a to zlozvykmi, ktoré nám škodia, a vyslovene z nás vycuciavajú radosť zo života. Máte niektorý z nich aj vy? Ak áno, zbavte sa ho čím skôr. Len tak vyjdete z hry menom život ako víťazi. 

Článok pokračuje pod videom ↓

To, o ktoré zlozvyky ide, popísal portál The Minds Journal. 

#1 Časté meškanie

Ak je pre vás meškanie charakteristické, oberáte sa tým o množstvo skvelých životných príležitostí. Ľudia vás totiž kvôli tomuto zlozvyku väčšinou neberú seriózne a sú presvedčení o tom, že keď ich neustále nechávate čakať, nevážite si ich čas. Stratiť kvôli tomu môžete nielen nejakú výhodnú pracovnú príležitosť, ale aj priateľov. 

#2 Žiarlivosť

Žiarlivosť ešte nikdy k ničomu dobrému neviedla, práve naopak. Len ničí vzťahy a ľudí pripravuje o zdravý rozum. Či už žiarlite na svoju polovičku alebo na svojich priateľov, či dokonca na úplne cudzích ľudí, škodíte tým len sami sebe. 

#3 Vytváranie katastrofických scenárov

Máte potrebu neustále všetko dramatizovať a často premýšľate nad tým, čo najhoršie sa môže stať? Vždy, keď sa pritom pristihnete, skúste zmeniť nastavenie svojej mysle, a skúste si predstaviť pravý opak – teda scenár, ako môže daná situácia dopadnúť v tom najlepšom prípade. Možno to tak nebude, no zbytočné stresovanie sa nie je tiež na nič dobré. 

#4 Robíte unáhlené závery

Svet je veľmi rýchly, a preto si niekedy chceme naše rozhodovanie zjednodušiť. Dáme tak na “overenú” radu z internetu, alebo uveríme klebetám známych ešte skôr, než celú situáciu sami dôkladne preskúmame. Robiť unáhlené závery sa však určite neoplatí. Vždy sa rozhodujte až na základe overených informácií, ktorým môžete veriť. Zaberie to síce viac času, no určite to stojí zato.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#5 Klamanie

Akákoľvek lož – aj tá milosrdná, je stále len lžou. Akékoľvek klamstvo je neodpustiteľné a je len dôkazom toho, že za niečo odmietate prevziať zodpovednosť. Buďte maximálne úprimným človekom vždy a ku každému – len tak sa na seba bude môcť spokojne pozrieť do zrkadla. 

#6 Pohodlnosť

Niekedy je síce veľmi príjemné zaliezť do svojej komfortnej zóny a odpočinúť si tam, no zotrvávať v nej je veľká chyba. Nič veľké a nič, čo by stálo zato, vás v nej totiž určite nečaká. 

#7 Nestaráte sa o svoje zdravie

Aj keď to znie ako to najväčšie klišé, no zdravie má každý z nás len jedno, čo si veľa ľudí uvedomí až vtedy, keď oň príde. Nedopustite, aby to došlo až sem, a starajte sa oňho najlepšie ako viete. Stravujte sa zdravo, cvičte, nezabúdajte na príjem rôznych vitamínov a minerálov, hydratujte svoje telo zvonka i zvnútra. Uvidíte, že sa vám zato odmení. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov