Ak si neviete predstaviť život bez svojho bývalého a túžite po tom, aby ste sa opäť dali dokopy, musíte si položiť túto zásadnú otázku.

Nikdy nevstúpiš do tej istej rieky dvakrát… Alebo žeby predsa? Niektorí odborníci tvrdia, že vzťah s bývalým by mal ostať tam, kde patrí, teda v minulosti. No na svete predsa len existujú páry, ktorým vyšla láska na druhý pokus. Ak aj vy chcete dať šancu ex, teda osobe, ktorú (napriek všetkému) stále milujete, musíte byť predovšetkým čestní a úprimní sami pred sebou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rozchod nám skresľuje vnímanie. I keď sa k nám partner nesprával dvakrát férovo, naša myseľ nám ho zrazu začne vykresľovať v tých najkrajších farbách. Ihneď si spomenieme na tých pár vzácnych chvíľ, kedy nám s ním bolo fakt dobre a začneme ľutovať, že sme to ukončili. Pretože sme akosi nastavení na to, že vždy chceme to, čo nemáme. No skôr, než začnete kuť plány, akoby sa váš ex dal získať späť, skúste si položiť túto zásadnú otázku.

Kvôli čomu chcem svojho expartnera získať späť?

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

A teraz si dajte ruku na srdce. Bez úprimnej odpovede sa ďalej nepohnete. Bojíte sa samoty? Nechcete si zvykať na (zlo)zvyky nového partnera? Bojíte sa všetkých nových zmien, ktoré súvisia s rozchodom? Ak je tou hlavnou motiváciou strach a nie láska, tak určite zaraďte spiatočku. Nemá zmysel sa vôbec niečo pokúšať lepiť, keď tam nie je láska.

Ak však chcete byť opäť s ex, pretože ste si uvedomili, že ste stratili niečo vzácne, a že ho/ju skutočne milujete, tak sa vám určite oplatí vynaložiť snahu o záchranu vzťahu – a to najmä vtedy, ak ste vy boli tá osoba, ktorá ho kvôli nejakému rozmaru ukončila.

Ak sa však budete snažiť obnoviť vzťah z nejakých zištných dôvodov, určite sa sklamete. A to oveľa skôr, než by ste čakali. Pretože len láska je to, na čom skutočne záleží.

Pozri aj: Ako prežiť bolestivý rozchod? Toto je podľa vedy jediný účinný spôsob, ktorý vám pomôže preniesť sa cez „ex“

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov