Aj keď o tom hovoria podstatne zriedkavejšie, než ženy, aj muži majú svoje predstavy o tom, aká by mala byť ideálna partnerka. Najčastejšie sa preberajú fyzické proporcie, čo je často len zásterka na to, aby páni nemuseli zo svojho vnútra odhaliť viac, než je nutné.

Aké vlastnosti by mala mať podľa mužov ideálna partnerka? Okrem toho, že by ich mala priťahovať, by ich mala aj podporovať. Nie, nejde tu o hladkanie povestného mužského ega, ide tu o postoj ženy, ktorá cíti, že jej partner potrebuje povzbudenie, ocenenie a vedomie, že mu niekto dôveruje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo cíti muž, keď stretne tú pravú? Týchto 9 znakov vám to napovie…

Prekvapenie

Tým, aká je. Tým, že zakaždým objavíte nejakú novú časť jej osobnosti, ktorá vás prekvapí, zaujme a očarí zároveň. Prekvapuje vás tým, ako si rozumiete, koľko toho máte spoločného a občas žasnete, keď zistíte, že je ešte lepšia, než ste si mysleli. Nikdy sa pri nej nenudíte, skôr naopak, čas strávený s ňou vždy rýchlo ubehne.

Unsplash.com/Allef Vinicius

Autentickosť

Jasné, že sa spočiatku budete chcieť predviesť v tom najlepšom svetle, no časom prídete na to, že ona vás berie naozaj takého, aký ste. To vám dodá sebadôveru a získate odvahu byť tou najlepšou verziou seba samého. Budete chcieť byť lepším, budete mať motiváciu na sebe pracovať a osobnostne rásť.

Úprimnosť

Tým, že sa jeden pred druhým na nič nehráte, poviete si veci na rovinu. Aj za cenu toho, že by to mohlo viesť k hádke. Tá už viac nebude strašiakom či predzvesťou konca vzťahu. Je to priestor, kde obaja vyslovíte svoje názory a budete ich diskutovať v snahe dospieť ku kompromisu, alebo aspoň toho druhého pochopiť. Nemusí vás mátať, že kvôli vašej minulosti či kvôli tomu, čo si naozaj myslíte alebo cítite, vás vaša partnerka opustí.

Láska

Nielenže ju milujete, ale aj ona miluje vás. Nie je  to láska spočívajúca v slovách a dotykoch, ale v skutkoch. Budete pre ňu chcieť urobiť čokoľvek, nebude pre vás problém ukrojiť si z voľného času a zároveň si budete vychutnávať to, že vás vaša partnerka podporuje, dôveruje vám, verí vo vás a cíti k vám to, čo vy k nej.

Spoločné ciele

Ste spolu, ale každý zvlášť, čo znamená, že hoci sa kvôli vzťahu nevzdáte svojich kamarátov a záľub, obaja chcete budovať aj niečo nové – plánujete si spoločnú budúcnosť, objavujete spolu svet, podporujete jeden druhého v raste… A možno kdesi vzadu, za tým všetkým, je túžba vás oboch založiť si raz rodinu, vytvoriť domov a zostarnúť spolu.

Unsplash.com/Yoann Boyer

Dokonalosť v nedokonalosti

Možno sa zakaždým príliš chystá von, možno vám necháva v sprche chumáče vlasov a rozčuľuje vás to, no uvedomujete si, že ju môže vytáčať napríklad večne zdvihnutá doska na záchode. Viete, že obaja máte zlozvyky, ktoré sa odstraňujú len ťažko. Viete však aj to, že ak chcete, aby váš vzťah pretrval, nemá zmysel ich večne tomu druhému vyhadzovať na oči, ale snažiť sa riešiť to iným, tvorivejším spôsobom. Veď štipka humoru nikdy nezaškodí.

Pocity

Aj keď pocity veľmi neriešite, pri nej nemáte na výber. Cítite, že ona je tá pravá a viete, že chcete ju a nie inú.

Krása

Vaša partnerka vás priťahuje nielen fyzicky ale aj psychicky. Vnímate, že jej krása spočíva v niečom väčšom, než len v tom, ako vyzerá. Je krásna práva taká aká je – aká je vo vnútri. Viac, než telo a tvár vás priťahuje jej duša, očaruje vás jej pohľad na svet, jej vnímanie vecí, jej názory, to, pre čo má vášeň ale aj to, z čoho má strach. Viete, že taká je len ona a žiadna iná by ju nenahradila.

Staráte sa o váš vzťah

Dobre viete, že sa pri vás cíti v bezpečí a keď ste s ňou, máte pocit domova. Vážite si to, čo je medzi vami, pretože vnímate tú krásu a jedinečnosť, no zároveň aj krehkosť. Vaša partnerka je vaším chýbajúcim krídlom, o ktoré nechcete prísť a preto sa o váš vzťah staráte ako najlepšie viete. To však neznamená, že jej robíte poslíčka a kupujete všetko, čo si len zažiada. Starať sa o vzťah znamená v prvom rade byť sám sebou, byť úprimný, dôverovať a snažiť sa nezradiť dôveru toho druhého, rešpektovať a milovať svoju partnerku.

Unsplash.com/Allef Vinicius

Pozri aj: Toto by mal vedieť každý muž. Prečo ženy opúšťajú mužov, ktorých v skutočnosti milujú?

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov