Nuda je tichým zabijakom každého vzťahu.

Keď sa do vzťahu vkradne nuda či stereotyp, určite to nie je koniec sveta. Ale bez kvapky vzrušenia, zábavy či radosti vo vzťahu začne chýbať akási šťava, či to čaro, ktoré ho dovtedy hnalo vpred. A to všetko platí aj v prípade, že ste stretli toho pravého. Takže ak vám váš vzťah nie je úplne ľahostajný, potom by ste mali nudu vyhnať čo najrýchlejšie preč.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Dodržiavate predvídateľnú rutinu

Mať vo veciach, a teda aj vo vzťahu nejakú rutinu, je určite skvelá vec. No raz za čas treba zažiť aj nejaké to dobrodružstvo, raz za čas treba vystúpiť z tejto zóny komfortu a vyskúšať nové veci. Vzťah by mal byť aj po rokoch o zábave, radosti a nadšení.

#2 Navzájom sa ignorujete

Dnešné moderné technológie nám umožňujú rýchlo a kdekoľvek skontrolovať správy, emaily, novinky na internete, umožňujú nám prakticky vybaviť úplne všetko, a to len vďaka jedinému kliknutiu. Bránia nám však užívať si prítomnosť jeden druhého, či tráviť spoločne voľné chvíle. Možno by ste mohli vyskúšať vypnúť všetky výdobytky modernej doby a žiť v prítomnosti.

#3 Trávite spolu všetok čas

Je pochopiteľné, že chcete byť spolu v čo najväčšej miere, no každý z nás potrebuje aj trochu osobného priestoru, kde si môže vydýchnuť či načerpať nové sily. A uvidíte, keď si raz za čas doprajete aj chvíľku pre seba, potom sa budete na chvíle s vaším partnerom tešiť ešte viac.

unsplash.com

#4 Vyhýbate sa dôležitým konverzáciám

Komunikácia je základom všetkého, aj každého vzťahu. Je preto dôležité rozprávať, rozprávať o svojich potrebách, pocitoch a problémoch, aby ste ich následne mohli spoločne prekonať.

#5 Zabúdate na zábavu

Stal sa z vás pár, ktorý namiesto toho, aby sa šiel niekde zabaviť, len sedí doma pred televízorom, napcháva sa nezdravým jedlom a sťažuje sa, že všetci ostatní majú desaťkrát lepší život ako vy. Ak ste už dospeli do tohto štádia, nevadí, existuje veľmi jednoduché riešenie. Choďte von, zabávajte sa a užívajte si. Naozaj to nie je tak zložité.

#6 Prestali ste oslavovať

Možno ste prestali oslavovať najskôr meniny, potom aj narodeniny a teraz už vlastne nemáte žiaden dôvod na oslavu. Aj to je škoda, pretože existuje množstvo zámienok na nejakú oslavu, párty či menšie posedenie s rodinou a priateľmi. A uvidíte, že takéto malé spoločenské akcie raz-dva vyženú nudu a stereotyp z vášho života.

unsplash.com

#7 Už spolu neflirtujete

Flirtovať nemusia len mladí ľudia. Flirtovať nemusia len páry v začiatkoch ich vzťahu. Flirtovanie je v podstate naozaj veľmi dôležité pre každého, pretože dodáva vášmu vzťahu tú správnu iskru. Takže, kedy ste naposledy flirtovali so svojím partnerom?

#8 Nechodíte na rande

Podobne ako pri flirtovaní, opýtajte sa sami seba, kedy to bolo naposledy, čo ste boli spolu na rande. Kedy naposledy ste si niekam vyrazili, len vy a váš partner? Pravdepodobne veľmi dávno. Ak chcete zahnať nudu, potom by ste to určite mali napraviť.

#9 Všetko beriete až príliš vážne

Nakoniec asi len táto drobná rada: neberte život až príliš vážne. Smejte sa, vtipkujte, užívajte si a zbytočne si nelámte hlavu nad nezmyselnými vecami. A uvidíte, že všetko bude ihneď krajšie.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 8 prekvapení, ktoré milujú všetky ženy. Nikdy vás o ne však otvorene nepožiadajú

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov