Akými fázami si prechádza človek po rozchode?

Rozchody rozhodne nie sú jednoduché. Najmä ak si dávate zbohom s človekom, o ktorom ste si mysleli, že je vaša osudová láska, s ktorou vám bolo súdené zostať až naveky. Ale život nie je rozprávka a rozchody sa jednoducho stávajú. Už ste sa však niekedy zamýšľali nad tým, akými všetkými fázami si musíme po rozchode prejsť? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto zrejme neminú nikoho.

#1 Šok a hrôza

Prvé štádium po tom, čo zažijete obrovský rozchod, je čistý šok. A to aj v prípade, že ste to tak trochu očakávali. Najskôr to nedokáže vôbec pochopiť: Ako je to možné? Čo sa stalo? Prečo?

#2 Hnev

Potom sa dostanete do druhej fázy, ktorá bude plná hnevu. Budete sa hnevať na seba, budete sa hnevať na toho druhého, budete plánovať pomstu a žlč vo vás vzkypí kedykoľvek si na váš rozchod spomeniete. Pretože, čo si o sebe myslí, že je? Myslí si, že sa môže s vami len tak zahrávať?

#3 Plač

Ale potom, čo všetok hnev vyprší, dostaví sa ľútosť. Zrazu vám chýba on, chýba vám celý vzťah, chýbajú vám všetky krásne chvíle a momenty, ktoré ste spolu zažili. Chcete vrátiť čas, ale keďže to nie je možné, jediné, čo vám ostáva, je pokúsiť sa tú bolesť zmierniť slzami.

pixabay.com

#4 Drastické zmeny

A následne prichádza obdobie drastických zmien. Chcete zmeniť účes, prípadne úplne od základov zmeniť šatník. Možno sa niekde presťahovať? Ktovie, s akými šialenosťami dokáže váš mozog prísť. Máte pocit, že to je to to najlepšie rozhodnutie vášho života.

#5 Plač číslo dva

Možno ste na chvíľu cítili, že už sa z toho dostávate a držíte svoj život pevne v rukách, no veľmi skoro zisťujete, že realita je úplne iná. Ešte stále je vaše srdce úplne zlomené a ešte stále cítite tú bolesť. A na scénu opäť prichádzajú staré známe slzy.

#6 Koniec plaču?

A potom, v jeden deň chcete plakať zas, ale akoby všetky slzy vyschli. Už vo vašich očiach nezostala ani kvapka. Ešte stále ste smutní, ale z nejakého dôvodu už neplačete. Už nie. Už stačilo.

pixabay.com

#7 Prepadnutie od priateľov

A práve vtedy vaši priatelia – ktorí inak sledujú celú situáciu už od začiatku, usúdia, že je správny čas na to, aby sa vás pokúsili zabaviť a priviesť na iné myšlienky.

#8 Usúdenie, že nie všetko je také zlé

A akokoľvek veľmi chcete odolať a naďalej sa utápať v žiali, vaši priatelia sú nákazliví. A vy sa ani nenazdáte a opäť sa smejete. A zabávate. A postupne si začínate uvedomovať, že všetko nie je až také zlé, ako sa zdá. Nie, nie ste ešte pripravení vrhnúť sa do ďalšie vzťahu, ale pomaly zisťujete, že už ani nelipnete na tom starom.

#9 Prvé svetlé uvažovanie o budúcnosti

A keď ste sa už konečne oslobodili od všetkého zlého a vaše srdce sa pomaly dáva dokopy, aj vaše vyhliadky na budúcnosť už nie sú také hrozné. Veci sa konečne začnú uberať lepším smerom a z vás sa stáva iný a predovšetkým silnejší človek, než kedykoľvek predtým.

unsplash.com

Pozri aj: 20+ „porozchodových“ rád, ktoré napísali muži po tom, čo sa im rozpadol vzťah

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov