Nikto z nás nemá návod na život a hoci by sme sa mali učiť na chybách iných, často musíme opakovane urobiť tú istú hlúposť my sami, aby sme sa konečne poučili.

Kde inde robíme viac chýb, ak nie vo vzťahoch? Všetci totiž túžime po láske a každého jedného z nás istým spôsobom poškodí, keď to nevyjde. Cítime bolesť a čím skôr ju chceme odstrániť. A tak hľadáme, hľadáme na tých najrôznejších miestach a až s odstupom času zistíme, že len málokedy sme našli to, čo sme chceli. Svoje o tom vedia aj muži, ktorých slová vám dnes chceme sprostredkovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby ste si svoje zlomené srdce ešte viac nepoškodili, dajte si poradiť od týchto mužov, ktorí tiež prešli rozchodom a snažili sa naň čím skôr zabudnúť…

Array

#1

Skutky sú viac než slová. Sústreďte sa na to, ako sa k vám ľudia správajú a nie na to, čo hovoria. Ak s vami niekto chce tráviť čas, nájde si ho bez toho, aby ste oň museli žobroniť. Pamätajte na svoju dôstojnosť, pretože v skutočnom vzťahu nemusíte žobroniť o nič.

#2

Prosím vás, buďte trpezliví a neponáhľajte sa až tak veľmi. Niekedy sami sebe dávame okovy na ruky tým, že si staviame prehnané ciele. Sústreďte sa na to, čo je ozaj dôležité a to ostatné príde, ak to má prísť. Chcete riešiť vzťah? Riešte len to a nič iné. Rozbiehate si biznis? Venujte sa mu a so vzťahom sa neponáhľajte. Dokonalý život nemôžete mať naraz.

Unsplash.com/Joanna Boj

#3

To, že vás niekto zaujal ešte neznamená, že spolu musíte byť až do konca života. Máte právo a nie povinnosť milovať.

#4

Dôverujte tomu tichému hlasu, ktorý vám kdesi vo vnútri hovorí, že niečo nie je v poriadku. On to, na rozdiel od vás, naozaj vie posúdiť.

#5

Pochopte, že ľudia prichádzajú a odchádzajú. Ak niekto chce odísť, neudržíte ho a preto to radšej prijmite s pokojom.

#6

Komunikácia je kľúčová.

#7

Ak cítite, že v niečom nastal problém, neskrývajte to a ani sa mu nevyhýbajte. Čím viac ho ignorujete, tým viac sa zmenšuje pravdepodobnosť, že daný problém úspešne vyriešite.

Unsplash.com/Riccardo Bresciani

#8

Prestaňte byť svojím najväčším nepriateľom a prestaňte sa trestať a obviňovať aj za to, za čo nemôžete. Nezabúdajte, že jediný človek, s ktorým prežijete celý život, ste vy sami.

#9

Kašlite na tých, pre ktorých je ich smartfón prednejší, než vaša spločnosť.

#10

Postavte sa za seba a za svoje pocity a majte odvahu byť sami. Dokážete viac, než si myslíte a aj keď je pre vás rozchod momentálne nepredstaviteľný, raz prídete na to, že práve ten ste potrebovali zo všetkého najviac. Nebojte sa byť sami, lebo platí, že najprv by sme mali byť šťastní sami so sebou a až potom môžeme byť šťastní s niekým iným.

#11

Prestaňte hrať hry.

#12

Bavte sa spolu nezvyčajným spôsobom a neberte to rande obaja tak vážne. Robte si zo seba srandu a uvidíte, že si hneď budete sympatickejší.

#13

Vážte si to, čo máte, kým to máte. Ak máte vzťah, na ktorom vám záleží, starajte sa oň. Je ako kvet, ktorý treba neustále polievať. A tou vodou pre vás môže byť objavovanie nových miest, venovanie sa športom, alebo aj spoločný oddychový víkend u vás doma.

Unsplash.com/Brooke Cagle

#14

Nezabúdajte, že váš vzťah nie je váš život. Mal by ho dopĺňať, no určite by nemal byť  jeho jedinou náplňou.

#15

Uvedomte si, že keď podvádzate, nech si to akokoľvek ospravedlňujete, robíte zle. A vždy, vždy to vyjde najavo. Takže ak chcete happy end, buďte verní.

#16

Každý z nás hovorí iným jazykom lásky. Niekto potrebuje vo vzťahu dotyky a objatia, iný potrebuje cítiť podporu a ocenenie. Po poslednom rozchode som sa naučil, aký je ten môj jazyk lásky a už viem, čo vo vzťahu potrebujem a čo pre mňa nie je až také podstatné. Myslím si, že toto bude mať veľmi pozitívny vplyv na môj ďalší vzťah a odporúčam vám zistiť si svoj i partnerov jazyk lásky, aby ste sa navzájom vedeli „správne“ ľúbiť.

#17

Pozorne počúvajte, čo o sebe ľudia hovoria, zvyčajne povedia viac, než si myslia.

#18

Potrebujete čas, aby ste mohli niekoho naozaj dobre spoznať. Zvyčajne je to dlhšie, než si myslíte. Sústreďte sa najmä na záťažové situácie a reakcie konkrétnej osoby, lebo vtedy sa ukáže taká, aká naozaj je.

Unsplash.com/Kristopher Roller

#19

Využívajte šance. Je lepšie skúsiť a ľutovať ako neskúsiť vôbec.

#20

Ak vo vzťahu nie ste šťastní, máte problém. Nepresviedčajte sa o opaku, lebo na to neskôr bolestne doplatíte. A žiaľ, niekedy sú všetky snahy o nápravu márne a niekedy trvá dlho, kým pochopíte, že tento vzťah nie je pre vás to pravé.

#21

Majte nádej a vieru, že raz príde vzťah, ktorý splní vaše očakávania a pretrvá.

Pozri aj: 10 mužov prezradilo, čím ich priateľky neuveriteľne vzrušujú (bez toho, aby o tom vôbec vedeli)

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov