Podarilo sa vám urobiť dobrý dojem alebo nie?

Urobiť dobrý prvý dojem je naozaj veľmi dôležité. A aj keď nájdete na internete nespočetné množstvo článkov o tom, ako to docieliť, len veľmi ťažko dokážeme v reálnej situácii povedať, či si nám to aj podarilo alebo nie. A práve preto, tu je deväť spôsobov, ako naozaj veľmi rýchlo dokážete zistiť, či ste na niekoho dobrý dojem urobili alebo nie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako sa teda správa človek, ktorého ste priam očarili?

#1 Odpovedá na vaše otázky

Ak ste na niekoho urobili dojem, pravdepodobne bude odpovedať na vaše otázky. Nepovie len suché „áno“ alebo „nie“ ale odpovie celou vetou a pridá niekoľko nových informácii, vďaka čomu bude konverzácia plynúť bez problémov.

#2 Chce počuť váš názor

Ak sa niekto opýta na váš názor na danú vec, tak ste na neho určite urobili skvelý dojem. Zastaví svoje rozprávanie, len aby zistil, čo si o tom myslíte vy, pretože váš názor je pre neho zrazu dôležitý.

#3 Nakloní sa k vám, keď sa rozprávate

Reč tela dokáže odhaliť mnoho. Ľudia sa zvyčajne nenaklonia smerom k vám ak sa spolu rozprávate, ibaže by ste na nich naozaj zapôsobili. Naopak, malé nepatrné vzďaľovanie či nepretržité prikyvovanie hlavou môžu znamenať pravý opak.

#4 Predstaví vás ostatným

Urobili ste taký skvelý dojem, až vás chce predstaviť všetkým ostatným, ktorých stretne – a to ešte predtým, než máte možnosť predstaviť sa sami.

unsplash.com

#5 Kladie vám otázky

Nielenže na tie vaše dokáže odpovedať celými vetami, otázky kladie aj vám. Chce sa o vás dozvedieť nové informácie a nevedomky tak udržuje konverzáciu v chode. Aj to je jeden zo znakov, že ste na niekoho urobili naozaj dobrý dojem.

#6 Nereaguje na rozptýlenia a venuje vám plnú pozornosť

Keby mohol, najradšej by zastavil celý svet. Keď sa s vami rozpráva, venuje vám plnú pozornosť a rozptýlenia ako mobil, telefonát alebo nejaká iná osoba nemajú šancu.

#7 Nenechá vás len tak odísť

Keď ste na nejakej akcii, tak vedzte, že vás nenechá len tak odísť – ale nie v zlom, práve v dobrom slova zmysle. Páči sa mu byť vo vašej spoločnosti, ba dokonca ju vyhľadáva a chce s vami stráviť čo najviac času.

#8 Chce vás spoznať aj bližšie

Ďalším zo znakov toho, že ste na niekoho urobili dobrý dojem môže byť aj fakt, že vás chce spoznať bližšie. Nielenže vám kladie otázky, ale môže vás chcieť zahrnúť aj do svojich aktivít, napríklad: „Máš rád tenis? Skvelé, chodím hrať každú stredu, nepridáš sa niekedy?“

#9 Nájde spôsob, ako s vami zostať kontakte

Vypýta si vaše číslo. Alebo, keďže v dnešnej dobe je to už zastaralé, vypýta si váš Facebook alebo Instagram. Jednoducho nájde spôsob, ako s vami aj po vašom stretnutí zostať  v kontakte.

unsplash.com

Pozri aj: Chcete urobiť dobrý dojem? Psychológovia tvrdia, že týchto 7 trikov vám zaručene pomôže

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov