Aj vy si myslíte, že mučenie patrí do temného stredoveku a dnešnej, modernej doby sa netýka? Kiež by to tak bolo, lebo opak je pravdou.

Hoci sa na to zneužívajú najnovšie moderné výdobytky, princíp je stále ten istý – bolesť a utrpenie sa využívajú ako prostriedok sadistického uspokojenia, získavania informácií či trestu. Rovnako ako v stredoveku, aj dnes existujú mučiarne, len sú dobre ukryté a chránené často aj z vyšších (politických) miest.

Článok pokračuje pod videom ↓

V týchto 9 novodobých mučiarniach by ste sa určite nechceli ocitnúť…

#1

Podľa anonymných informátorov mal Saddam Husain svojho času tajnú mučiareň aj v New Yorku a rovno na Manhattane. Husainovi agenti údajne disidentov zamykali na celé týždne do temných komôr a zvyšok ich rodiny prinútili vrátiť sa do Iraku, z ktorého len nedávno ušli. Miestnosť, v ktorej boli odporcovia režimu väznení bola temná, vystužená a zabezpečená tak, aby z nej nikto nemohol odísť a aby z nej nebolo počuť krik, ba niekedy až rev mučených. Tým vytrhávali nechty, bili ich obuškami či medenými drôtmi. Keď obete skonali, zabalili ich a ako diplomatickú poštu to poslali do Bagdadu, čím zabezpečili, že obsah zásielky nikto neskúmal. Mrazivé je, že v roku 2014 mučiareň prestavali na kuchynský kút. Ktovie, či sa to jedlo, ktoré sa tam uvarí, dá jesť….

Unsplash.com/Erik Muller

#2

27. decembra minulého roku polícia zachránila nezvestné dievča, ktoré našli v pivnici domu v štáte Massachusetts. Bola znásilňovaná, na koži mala popáleniny od cigariet, bola priviazaná ku stoličke a jej vlasy boli oholené a zbalené vo vianočnej darčekovej taške. Boli obvinení 4 páchatelia; traja muži a jedna žena vo veku 19 až 23 rokov. obvinení vypovedali, že obeť im pomáhala zosnovať krádež drog, ktorá však nevyšla celkom podľa plánu. Nadrogovaná obeť bola niekoľkokrát sexuálne zneužitá, a to ešte pred tým, než prišlo k ozajstnému mučeniu.

#3

Minulý rok v Británii zavreli klub pre sadomasochistov, a to z prostého dôvodu – z obáv o bezpečnosť ľudí „užívajúcich si“ mučiacu komoru. Tento súkromný klub ponúkal temnicu s mučiacimi nástrojmi, ktoré navodzovali tie najrôznejšie druhy bolesti. Miestny sudca bol zhrozený keď sa dopočul, že kapacita tejto pomerne malej miestnosti je až 60 osôb, miestnosť nemá funkčný požiarny poplach ani únikový východ, čo je pri horiacich sviečkach veľké riziko. Práve na tom celý klub pohorel a súd nariadil jeho zrušenie.

Unsplash.com/Michael Benz

#4

V auguste 2017 bola v Utahu na 15 rokov väzenia odsúdená žena, ktorá 2 roky držala svoje dieťa so špeciálnymi potrebami zamknuté v kúpeľni. Jej dvanásťročný syn vážil iba 15 kíl, keď ho jeho otec vyslobodil. Chlapcova pohyblivosť bola výrazne redukovaná, veď aj obyčajná chôdza bola pre neho veľkou výzvou.Policajt, ktorý zasahoval na mieste činu opísal kúpeľňu ako skutočný žalár; z vonku dvere zabezpečovali dve kladky, vnútri nebolo žiadne svetlo, okno bolo zatemnené a lampy nefunkčné. Po celej miestnosti boli rozmazané výkaly a povaľovali sa tam aj zvyšky jedla. Detský monitor a kamera s funkciou wi-fi umožňovali matke mučiteľke sledovať svoju obeť z diaľky.

#5

16. júla 2014 bolo v Michigane objavené bezhlavé telo muža. Vyšetrovatelia rýchlo zistili, že dotyčný mal v krátkom čase pred smrťou spolu so svojou priateľkou sex za peniaze s istým Bradom Oestrikeom, ktorý si ich takpovediac najal. Keď ho začala polícia zháňať, pokúsil sa im ujsť a napokon ukončil svoj život samovražednou paľbou vnútri svojho auta. V kufri sa našli pozostatky tehotnej priateľky dekapitovaného muža. Neskôr sa objavili aj videonahrávky, kde Oestrike v tmavej komore omotal mužovi reťaze okolo krku a cez systém kladiek ho nechal visieť za ruky vo vzduchu.

#6

Futbalový štadión sýrskeho mesta Al-Raqqah prerobili teroristi z organizácie ISIS na väzenie smrti. Podľa miestnych až 80% uväznených osôb tu nájde svoj hrob. Mená obetí v arabčine, ruštine i angličtine maskujú nadzemné priestory štadióna. To, čo sa nachádza v podzemí, je omnoho desivejšie. Temné kobky ukrývajú železné káble, háčiky, elektrické drôty a samozrejme reťaze. Je smutné, že priestor ihriska sa stal arénou, kde miesto športových zápasov ľudia bojujú o vlastný život. A často oň aj prichádzajú aj pred očami kamier – na trávniku sa totiž odohrávajú popravy.

Unsplash.com/David Straight

#7

V roku 2014 vo Švajčiarsku objavili na nelegálnej farme na pestovanie marihuany aj mučiareň s rozsiahlou zbierkou videí, ktoré zachytávali to, čo sa v tejto miestnosti odohrávalo. Obvinený bol 63-ročný inžinier Urs W. Vyšetrovatelia zistili, že svoje obete vyhľadával cez internet; zväčša šlo o africké ženy, ktoré nadopoval Rohypnolom a potom ich omámené vzal do mučiarne. Tam na nich skúšal vzduchové pumpy, zveráky, elektrošoky či striekaciu pištoľ. Na kazetách sa našlo aj 48 nahrávok detskej pornografie a 15 zoofilných videí. Páchateľ bol odsúdený na 8 rokov väzenia. Presvedčený o svojej nevine sa obhajoval takto: „Za všetko som poriadne zaplatil. Mal som svoju zábavu a ženy peniaze…“

#8

24. marca 1987 zasahovala philadelphská polícia v drogovom gete. To, čo tam našli, však určite nečakali. Dom hrôzy, ako ho neskôr nazývali, ukrýval 25-ročnú Josephine Rivera, ktorú v novembri uniesol psychicky chorý muž. Dosvedčila, že ďalšie tri ženy väzní na iných miestach a je vinný z únosu, znásilnenia, vrážd i kanibalizmu. V pivniciach našli dve hysterické, polonahé ženy, ktoré boli pripútané k potrubiu. V inej izbe našli pod podlahou v plytkej jame ďalšiu ženu. Nechutný pohľad sa im naskytol, keď otvorili chladničku – boli v nej rozporcované časti ľudského tela. V rúre dokonca našli nedopečené ľudské rebro. Obeťou bola Sandra Lindsayová, ktorou vrah kŕmil svojho psa i ostatné obete. 6. júla 1999 bol páchateľ Heidnick ako posledný človek v Pensylvánii popravený.

Unsplash.com/Riccaardo Pelati

#9

Začiatkom tohto roka oznámil etiópsky premiér zrušenie vykričaného väzenského tábora. Politickí väzni v ňom čakali na súd a celkom bežne tu boli mučení, alebo keď to už nemohli zniesť, spáchali samovraždu. Na získavanie citlivých informácií sa využívalo odsekávanie častí tela, bičovanie, samotky v tme, ľadomorne a ďalšie temné miesta. Na to, aby sa sem niekto dostal stačilo málo – neškodné protivládne vyjadrenie a boli by ste tam.

Najbližšie, keď budete mať chuť nadávať na svoj život, spomeňte si na tieto miesta a na týchto ľudí a možno zistíte, že máte byť za čo vďační.

Pozri aj: Junko Furuta: 44 dní trpela v hororových mukách. Za ten čas ju viac ako 400x brutálne znásilnili a mučili mimoriadne krutým spôsobom

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov