Máte pocit, že sa v poslednom čase cítite podráždene? Toto môžu byť dôvody.

To, prečo sa cítite podráždení, má určite mnoho vysvetlení. Niekto vás vytočil, ráno ste vstali zlou nohou z postele, máte pocit, že celý svet sa vám otáča chrbtom, máte toho veľmi veľa a nič nestíhate či nič sa vám nedarí. Vysvetlenie pre našu podráždenosť môže byť niekedy aj lekárske. Čo je ale tým najčastejším dôvodom našej podráždenosti podľa odborníkov?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nedostatok slnka

Trávite celé dni zavretí doma alebo v nejakej tmavej miestnosti? Vôbec nechodíte aspoň na chvíľu von a o prírode už ani nehovoriac? Potom niet divu, že ste podráždení. Slnko je totiž to, čo nás udržuje v dobrej nálade a preto je pre nás veľmi dôležité.

#2 Problémy so štítnou žľazou

Aj problémy so štítnou žľazou môžu spôsobovať depresie, úzkosť, výkyvy nálad či práve podráždenosť. Ak si hovoríte, že neviete o tom, že by ste mali nejaký problém, možno je ten správny čas zájsť za lekárom.

#3 Zlý spánok

Neustále prevaľovanie a prehadzovanie v posteli, dlhé hodiny čakajúc na to, kým príde spánok, no on nie a nie doraziť. Aj ťažkosti so spánkom majú vplyv na to, či budete alebo nebudete podráždení.

unsplash.com

#4 Hormóny

Hormóny nás ovplyvňujú naozaj vo veľkej miere a dokážu nám poriadne zavariť takmer v každej situácii. Tak napríklad ženy si určite všimli, že ak práve máte svoje dni, vaša podráždenosť závratne stúpa. A vôbec sa niet čomu čudovať.

#5 Príliš veľa cvičenia

Príliš veľa cvičenia, bez dostatku odpočinku a času na regeneráciu tela môže mať tiež skôr horšie ako dobré účinky pre nás, naše telo a našu náladu. A keď sa k tomu pridá ešte nesprávna strava, málo proteínu či vody, ktorá by nás mala udržiavať hydratovaných, potom je výsledkom toho celého nie ten sľubovaný dobrý pocit, ale práve podráždenosť.

#6 Jedenie príliš veľa cukru

Keď už hovoríme o zlej strave, potom by ste mali vedieť, že konzumovanie potravín, ktoré obsahujú príliš veľa cukru, tiež nie je najlepšie. Hovorí sa, že sme to, čo jeme. A ak budeme jesť len sladké, tučné a nezdravé jedlá, potom nikdy nebudeme plní energie a chuti do života.

#7 Veľa stresu

Ak sa náš deň skladá z prevažne stresových situácii, zlej životosprávy, nedostatku vitamínov či fyzickej aktivity, potom je jasné, že podráždenosť na seba nenechá dlho čakať. Možno by to chcelo aspoň na chvíľu spomaliť, prestať sa neustále za niečím naháňať a užívať si všetky krásy, ktoré život ponúka.

unsplash.com

Pozri aj: Doľahla na vás jarná únava? Toto je 6 rýchlych tipov, ktoré vás v priebehu niekoľkých minút postavia na nohy

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov