Snažil sa vás už niekdy niekto zmanipulovať? Ak máte týchto 8 vlastností, určite sa mu to nepodarilo…

Je to smutné, no svet môže byť klamlivý. Aj tie najusmiatejšie tváre s vami môžu mať tie najhoršie úmysly. Dnes sa totiž mnoho ľudí snaží dosiahnuť úspech či iný osobný prospech tým, že manipulujú druhých. Odolať im však nie je nemožné. Podarí sa vám to vďaka týmto 8 vlastnostiam. Máte ich aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Veríte v silu akcie

Najčastejšími (a najľahšími) obeťami manipulátorských machinácií sú pasívni ľudia. Ak ste však človekom, ktorí pred rečami a pred pasivitou uprednostňuje činy, vo svojich cieľoch máte jasno a tvrdo na nich pracujete, pre ostatných ľudí bude ťažké nakloniť si vás na ich stranu.

#2 Máte pevne stanovené priority

Vaše priority sú pre vás na prvom mieste a preto je pre iných ľudí mimoriadne ťažké ovplyvniť vás. Nad svojím životom máte plnú kontrolu.

#3 Máte pevne stanovené hranice

Vaše hranice sú presne dané a každej osobne je jasné, pokiaľ môže zájsť. Ak vaše hranice prekročí, určite to okamžite pocíti (a samozrejme, pre manipulátora to príjemná skúsenosť určite nebude).

pexels.com

#4 Vyžadujete rešpekt

Nie, vôbec to nie je o tom, že by ste boli arogantným alebo namysleným človekom. Jednoducho len viete, že si zaslúžite, aby sa k vám ľudia správali s úctou. Ak to nerešpektujú, pokojne môžu odísť.

#5 Nebojíte sa vyhrážok či zosmiešňovania

Vyhrážanie, zosmiešňovanie či ohováranie za chrbtom považujete za spôsoby správania sa, ktoré v živote dospelého, vyzretého človeka nemajú žiadne miesto. Ak sa niekto správa podobne, možno vás to zamrzí, no s takýmto detinským a prízemným človekom sa okamžite rozlúčite (alebo si ho budete držať od tela).

#6 Neobviňujete sa

Vždy sa do všetkého vložíte na 101%, no viete, že nie vždy všetko závisí len od vás. Čokoľvek v našom živote je predsa vždy len súhra okolností a náhod, ktoré síce môžete ovplyvniť, no plnú moc nad nimi nezískate nikdy. Preto sa nikdy neobviňujete, ak vám niečo nevyjde. Viete, že vy ste preto spravili všetko. Manipulátor teda vo vás pocit viny určite nevzbudí.

pexels.com

#7 Čas hrá vo váš prospech

Manipulátori často a radi zneužívajú časovú tieseň svojich obetí. U vás by však ani s týmto nepochodili. Žiadne kroky nerobíte unáhlene a na dôležité rozhodnutia si vždy vyhradíte dostatok času.

#8 Nebojíte sa povedať NIE

Určite aj vy máte vo svojom okolí ľudí, ktorí by radšej podpísali zmluvu s diablom, len aby niekomu nemuseli povedať NIE. Vy však tento problém nemáte. A platí, že čím je niekto dotieravejší a otravnejší, tým je vaše NIE ráznejšie.

Pozri aj: Gaslighting: šialená manipulačná technika, pri ktorej sa vás vaši blízki snažia presvedčiť, že ste sa zbláznili

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov