Žiaľ, predstavovať ho asi netreba nikomu.

Či sa to niekomu páči alebo nie, Hitler bol, je a navždy aj bude považovaný za jedného z najhorších a najkrutejších ľudí, akí kedy žili. Zverstvá, ktoré napáchal, nemali v histórii ľudstva obdoby a aj po rokoch naháňajú ľuďom husiu kožu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď sa povie jeho meno, mnohým ako prvé napadnú slová ako holokaust, koncentračný tábor, smrť. Asi nikomu nenapadnú veci ako vegetarián či láska k Židovke… Áno, naozaj. Toto je 8 bizarných zaujímavostí o Adolfovi Hitleri, ktorým nebude chcieť uveriť.

#1 Na škole mal zálusk na Židovku

Znie to naozaj bizarne, no Hitler sa počas svojich študijných rokov zamiloval do dievčiny menom Stephanie Isak, ktorá bola Židovkou. V tom čas bol však ešte veľmi plachým a o svojich citoch jej vtedy nikdy nepovedal. Mnoho ľudí dodnes špekuluje o tom, či aj táto nenaplnená láska mohla byť jednou z príčin toho, čo sa udialo o niekoľko rokov…

#2 Celý život ho trápili žalúdočné problémy

Hitler mal počas celého svojho života vážne problémy s gastrointestinálnym traktom. Po jedle ho často trápili bolesti žalúdka, plynatosť či chronické hnačky. Okrem samotných zdravotných komplikácií ho trápilo aj to, aby sa o nich nikto nedozvedel – bolo by to preňho viac než zahanbujúce. Jeho lekári tvrdia, že vyskúšal až 29 rôznych liečiv, no žiadne mu nepomohli.

wikimedia.org

#3 Mal iba jeden semenník

Mnoho ľudí dodnes verí, že práve táto skutočnosť môže za to, že sa uňho vyvinul komplex menejcennosti. O semenník prišiel počas 1. svetovej vojny, kde bol v boji ťažko zranený. Aby mu lekári zachránili život, museli mu ho odstrániť. K zraneniu dospel počas bitky na Somme v roku 1916.

#4 Chcel sa stať kňazom

A nech by už slúžil akokoľvek, radšej sa mal naplniť tento scenár. V každom prípade, keď mal Hitler 4 roky, uprostred najväčšej zimy sa pod ním v strede jazera prelomil ľad. Spadol do vody a muž, ktorý mu zachránil život, bol kňazom.Táto udalosť ovplyvnila jeho myseľ tak výrazne, že až do svojej puberty sa túžil stať kňazom. Potom si však akosi uvedomil, že Bohu nechce slúžiť, on chce tým Bohom byť.

#5 Nevedel šoférovať

Zvláštne však je aj to, že sa o to nikdy ani len nepokúsil. Predpokladá sa, že je to preto, že mal priam panický strach zo zlyhania. Po celý svoj život preto využíval služby osobných šoférov.

wikimedia.org

#6 K ženám sa správal ako hulvát

Samozrejme, nieže by ním nebol. Na svoje spôsoby však nedbal ani v prítomnosti žien. Je o ňom známe, že ich aj na verejnosti chytal na tých najintímnejších miestach – a to bez ohľadu na to, či oňho záujem mali alebo nie. Tajomstvom už dnes nie je ani jeho aférka s jeho vlastnou neterou, Geli Raubalovou. Ich milostný vzťah bol “verejným tajomstvom”, no Geli spáchala samovraždu, keď mala len 23 rokov. Predpokladá sa, že jej motívom bol práve vzťah s Hitlerom.

 

#7 Bol vegetarián

Určite ste sa už stretli s nejednou fotografiou, kde je po Hitlerovom boku jeho krásny vlčiak. Nebolo to náhodou, mnohých to absolútne prekvapí, ale Hitler bol obrovským milovníkom zvierat. Bol veľmi striktne proti tomu, aby sa na nich robili akékoľvek experimenty alebo testy (v jeho neprospech hrá to, že pri ľuďoch mu to nevadilo). Vo svojom osobnom denníku sa dokonca našli poznámky hovoriace o tom, že v prípade, ak by vojnu vyhral, Hitler mal v pláne presadiť vegetariánstvo ako oficiálnu ideológiu, ktorú by museli povinne dodržiavať všetci.

wikimedia.org

#8 Bol zanieteným odporcom fajčenia

Hoci bol vo svojej mladosti tuhým fajčiarom, s týmto zlozvykom skoncoval hneď, ako získal moc. Fajčenie považoval za obrovské plytvanie peniazmi a dokonca inicioval kampaň proti cigaretám, ktorá zakazovala fajčenie vo všetkých verejných dopravných prostriedkoch.

Pozri aj: Prečo bol Adolf Hitler taký presvedčivý? Nahliadnite s nami do hlbín mysle najkrutejšieho diktátora histórie

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov