Nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Poznáte to, konečne stretnete niekoho, kto vyzerá ako šarmantný a milý človek, a potom sa z neho vykľuje poriadny sociopat. Nie, žiadny dievčenský román, ale krutá realita, ktorá sa stáva mnohým. A hoci sa vám tento zoznam vlastností, ktoré iní považujú za atraktívne bude zdať ako nejaká chyba, zapamätajte si jednu vec: všetkého veľa škodí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na aké atraktívne vlastnosti by ste si teda mali dať pozor?

#1 Charizma a šarm

Charizma a šarm samy o sebe určite nie sú zlé, ale často sa spomínajú aj v súvislosti s manipulovaním a kontrolovaním iných ľudí, nakoľko je medzi nimi len veľmi tenká hranica, ktorá sa dá rýchlo prekročiť. Napríklad, sociopati dokážu byť veľakrát tí najšarmantnejší ľudia, akých ste kedy stretli. Aj preto sa musíte mať na pozore a nedať sa ovplyvniť príliš veľkým „kúzlom osobnosti“.

#2 Odvaha

Je to jednoduché – vidíte niekoho, ako zažíva neskutočne veľké dobrodružstvá, je odvážny, nebojácny a veľa riskuje. A ak k tomu ešte použije šarm z predchádzajúceho bodu, potom je takmer nemožné sa doňho nezamilovať. No odborníci často varujú, že obozretní by sme mali byť aj v prípade ľudí, ktorí vôbec nepoznajú slovo strach. Ak ste už na niekoho takého narazili, potom si pamätajte len jedno – vy nie ste zodpovední za jeho činy.

unsplash.com

#3 Sebavedomie

Opäť, sebavedomie nie je zlé, to rozhodne nie. Ale ako aj v predchádzajúcich prípadoch, aj v tomto je naozaj len tenká hranica medzi zdravým sebavedomím a sklonom k narcizmu. Pretože takíto ľudia si dajú záležať na tom, aby ste sa cítili menejcenne a nechajú vás, aby ste žobronili o ich pozornosť. Nehovoriac o tom, že vaše sebavedomie bude klesať závratnou rýchlosťou.

#4 Zdvorilosť

Sociopata možno nespoznáte hneď, pretože takíto ľudia naozaj vedia, ako urobiť dobrý dojem. Sociopati sú väčšinou neskutočne zdvorilí a zasypú vás pozornosťou, no potom, keď ste namotaní, nechajú vás tak. A vám potom ostanú už iba oči pre plač a myšlienky typu “som pre neho/ňu až príliš dobrá/ý.

#5 Bezstarostnoť

Niekto, kto je úplne v pohode, nič ho nerozhádže, ba je priam až bezstarostný, sa môže javiť ako ideálny partner. Najmä v tom prípade, ak vy ste ten typ človeka, ktorý si, naopak, zo všetkého len robí starosti. Ale vedci tvrdia, že takíto ľudia radi nosia masky a v skutočnosti im chýba dávka empatie, viny či výčitiek.

unsplash.com

#6 Príliš veľká organizovanosť a produktivita

Samozrejme, byť produktívny a ešte k tomu aj dobre zorganizovaný môže vyznieť naozaj atraktívne. Ale opäť, dávajte si pozor na manipulátorov, ktorý si vás obmotajú okolo prsta a urobia z vás bábku, ktorú môžu veľmi jednoducho ovládať.

#7 Spontánnosť

Dostávať darčeky len tak pre nič alebo sa vybrať na spontánny výlet môže byť naozaj krásne. No dajte si pozor, pretože niektorí ľudia môžu mať úplne iné úmysly. Väčšinou tlačia vzťah dopredu naozaj obrovskou rýchlosťou, pretože nechcú, aby ste si všimli všetky zlé veci.

Pozri aj: Táto štúdia vám prezradí, v čom spočíva tajomstvo atraktivity ženskej postavy. Odpoveď vás však naozaj prekvapí

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov