Tiež práve nemusíte presladené príbehy o láske?

Niektorým ľuďom sa to bude zdať ako niečo úplne nepochopiteľné, ale je to skutočne tak. Niekoho milovať sa dá aj bez prehnanej dávky romantiky a sentimentu. Áno, skutočne môžete byť zamilované do nejakého muža a popritom nečakať, že sa k vám zvezie ako princ na bielom koni (ideálne na bielom jednorožcovi a po dúhe) so žiadosťou o ruku už po prvom rande…

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 7 vzťahových “problémov”, ktoré pochopia len ľudia, ktorým romantika nič nehovorí (a naozaj na tom nie je nič zlé).

#1 Odmietate prejavy lásky na verejnosti

Samozrejme, že v súkromí si radi vychutnáte dlhé objatia či bozky, no máte pocit, že na verejnosť tieto prejavy nepatria.

#2 O vašich pocitoch sa vám nehovorí ľahko

Radšej by ste si s niekým podebatovali o teóriách vzniku vesmíru, než o svojich najhlbších pocitoch. Máte ich, akurát ich neviete preniesť do slov. A ak aj viete, je vám jednoducho trápne vysloviť ich.

Photo by Allan Ferreira on Unsplash

#3 Z prezývok, ktoré si dávajú niektoré páry, vám je nevoľno

Nemáte problém oslovovať sa s partnerom krstnými menami. Práve naopak, oslovovanie sa rôznymi zdrobneninami, ako napríklad macinko či cicuška, vám príde absolútne zvrátené.

#4 Vaše ponímanie romantiky je iné

Zatiaľčo niektorí ľudia považujú za romantický večer predstavu návštevy luxusnej reštaurácie so 7-chodovým degustačným menu, vy považujete za romantiku večer strávený v posteli s objednanou pizzou.

#5 Plánovanie romantických prekvapení je vašou slabou stránkou

Ak je vaša polovička predsa len založená viac romanticky, možno by ste ju niekedy aj radi niečím prekvapili, no skutočne neviete, ako a čím. Pri plánovaní romantických prekvapení sa cítite ako ryba na súši.

Photo by Evan Kirby on Unsplash

#6 Nesúhlasíte s prehnanou romantizáciou intímnych chvíľ

Romantické filmy mnohých ľudí presvedčili, že sex je dobrý iba vtedy, keď je sprevádzaný hlbokým citovým prepojením a lupeňmi ruží rozhádzaných po posteli vo veľkosti king size. Samozrejme nepodceňujete citovú rovinu intímneho zblíženia, no myslíte si, že sex by mal byť hlavne vášnivý, hravý a nepredvídateľný.

#7 Pri romantických chvíľach sa cítite neisto

Ak sa v takejto situácii (náhodou) ocitnete, nemyslíte na to, aby ste si danú chvíľu užili, ale na to, ako reagovať, aby ste nepôsobili falošne, prehnane nadšene, alebo naopak, úplne nezaujato.

Pozri aj: Počuli ste už o vzťahovej obsedantno-kompulzívnej poruche? Je častejšia, než si myslíte a toto sú jej príznaky

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov