Ozajstný vzťah nie je ako ten z filmu.

Láska je častým motívom, pokiaľ ide o písanie pesničiek, kníh, seriálov či filmov. A preto sa najmä v dnešnej dobe môže veľmi jednoducho stať, že si do hlavy dáme falošné predstavy o láske a celkovo o tom, ako by mal vzťah vyzerať. Nastavíme si očakávania poriadne vysoko a potom nezažívame nič iné, len samé sklamania. A aj preto sa experti domnievajú, že aj obyčajná predstava, respektíve „chybná“ predstava o láske môže sabotovať váš vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto je sedem znakov ktoré odhalia, že sa to stalo aj vám.

#1 Dosť vám záleží na tom, ako váš vzťah vyzerá zvonku

Ako sa to myslí? Jednoducho. Neustále premýšľate nad tým, ako asi váš vzťah vyzerá pred zrakmi ostatných. Robíte spolu s vaším partnerom dostatočne „zábavné“ veci, ktoré by sa vynímali na vašom instagramovom profile? Vyzeráte spolu ako Beyoncé a Jay-Z? Ste štýloví? Nie ste nudní? Vyzerá to, že ste úplne dokonalí?

#2 Váš vzťah prirovnávate k iným vzťahom

Hneď na začiatok je dobre si uvedomiť jednu vec: každý vzťah je iný. Nenájdete dva rovnaké. Ale tým, že váš vzťah neustále prirovnávate k iným vzťahom, k vzťahom, ktoré ste možno videli na internete či vo filmoch, tým mu rozhodne nepomáhate. Nie, váš vzťah nie je taký, ako vo vašom obľúbenom filme, ale viete, kde je ten zásadný rozdiel? Váš vzťah je skutočný.

unsplash.com

#3 Čakáte na princa z rozprávky

Tak, ako žiaden vzťah nie je dokonalý a perfektný, tak ani človek nie je. Nikdy nedostanete maximálne dokonalého princa, ktorý vám splní každý jeden sen. Tak to v reálnom živote nefunguje.

#4 Chcete, aby sa váš partner zmenil

Tak ešte raz, nie, váš partner nie je ako hlavná postava z vášho obľúbeného seriálu. A nie, možno nikdy kvôli vám nezastaví lietadlo, nebude s vami tancovať v daždi či neprestane pozerať futbal len preto, že vy si to (ne)žiadate. Nie, takto to jednoducho nie je. Váš partner a predstava o vašom partnerovi, to sú dve rozdielne veci.

#5 Chcete, aby sa rýchlo stali všetky zázraky

Aj keď princovia neexistujú, to ešte neznamená, že zázraky sa nedejú. Každý vzťah je tak trochu svojím spôsobom zázrak a každý vzťah má aj svoje kúzelné chvíle. Ale to, že hlavným postavám z vášho obľúbeného seriálu na to všetko stačili tri epizódy, to neznamená, že takéto „magické“ veci sa udejú cez noc. Všetko chce svoj čas.

#6 Už pri malých problémoch začínate pochybovať

Vzťah so sebou prináša aj problémy a hádky. A poriadne veľké. Ale tam, kde je vôľa, tam je aj cesta. Ak budete chcieť, všetko dokážete spoločnými silami vyriešiť. Veď ste na to predsa dvaja. Vzťah bez hádok, je to vôbec vzťah? Tak prestaňte vyvádzať pri úplných drobnostiach a radšej sa sústreďte na dôležitejšie veci.

#7 Vyhýbate sa hádkam, pretože si myslíte, že šťastné páry sa nehádajú

Aj tento bod súvisí s tým predchádzajúcim. Samozrejme, že aj šťastné páry sa hádajú. Bez toho to jednoducho nejde. A vedzte, že komunikácia je kľúčová. Ak vás niečo trápi, radšej to povedzte nahlas a neduste to v sebe, pretože potom by to mohlo dopadnúť ešte horšie.

unsplash.com

Pozri aj: Toto si prečítajte, ak sa bojíte, že nikdy nenájdete „toho pravého“

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov