Sú to iba klamstvá alebo je to naozaj pravda?

Možno ste čítali nejaký článok alebo to boli reči vašej priateľky či susedy, ktoré vás nechali na pochybách o tom, či môžete vášmu partnerovi veriť a či vám hovorí pravdu. Nech už tieto myšlienky o narušenej dôvere spustilo hocičo, niekedy sú naše úvahy unáhlené a obavy nepotvrdené. Ako teda najjednoduchšie zistiť, či to, čo vám tvrdí váš partner, je naozaj pravda?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Urobil na vás veľmi dobrý prvý dojem

Už na prvý pohľad dokážeme povedať, či sa nám daná osoba páči alebo nie a už z prvých sekúnd nášho stretnutia si o nej dokážeme urobiť aký-taký obraz. Ako to však súvisí s tým, či môžete veriť svojmu partnerovi? Podľa odborníkov, ak si pri prvom stretnutí pomyslíte niečo ako „Túto osobu nejako zvládnem,“ alebo „Myslím, že ho dokážem zmeniť,“ potom sa môže stať, že vaša dôvera neskôr vo vzťahu nebude práve ideálna. Ak stretnete niekoho, komu môžete veriť, tak nejak podvedome to viete už od prvej chvíle.

#2 Váš partner vám nedáva dôvod na to, aby ste pochybovali

Keď začínate mať vo vzťahu pocit, že niečo nie je v poriadku, tak potom je vaša intuícia správna. Čo z toho vyplýva? Že ak tento pocit nemáte, ak vám váš partner nedáva žiadne dôvody na to, aby ste spochybňovali dôveru medzi vami dvoma, potom je zrejme všetko v poriadku.

#3 Počúvajte svoje telo

Ak budeme počúvať naše telo, zistíme, že nám hovorí veľmi veľa. Ak sa začínate cítiť v blízkosti vášho partnera zle, nepríjemne a nekomfortne, ak ste celý napätí alebo vás dokonca bolí brucho, nie sú to pozitívne signály. Naopak, ak nič z toho nezažívate a na každé stretnutie sa veľmi tešíte, potom aj dôvera bude na dobrej ceste.

unsplash.com

#4 Hľadajte dôkazy v minulosti

Áno, áno, aj keď sa hovorí, že minulosť je už minulosť a nemá zmysel sa ňou zaoberať, niekedy nám môže poslúžiť ako dobrý odrazový mostík do budúcnosti. Pretože pamätajte si jedno, ak niekto už raz zlomil dôveru medzi vami, celkom určite to urobí znova.

#5 Viete, že váš partner hovorí pravdu

Niekedy musíme všetko nechať len na náš úsudok. Hovorí pravdu? Nehovorí? Mám mu veriť? Alebo ma klame? Odpovede na tieto otázky musíte vedieť vy. Je to náš inštinkt, je to naša intuícia, ktorá nám väčšinou našepkáva, či niekto hovorí pravdu alebo klame. A väčšinou sa naša intuícia nemýli. Takže, ak ste presvedčení, že váš partner určite hovorí pravdu, potom nie je dôvod na pochyby.

#6 Neodpozorovali ste žiadnu zmenu v správaní

Nedošlo k žiadnej drastickej zmene bežnej rutiny. Váš partner sa správa presne tak, ako doteraz. Vykonáva tie isté činnosti, dodržiava tie isté – alebo približné časy. Ak ste neodpozorovali žiadnu výraznú zmenu v jeho správaní, potom sa niet čoho obávať.

#7 Komunikácia vo vašom vzťahu je na výbornej úrovni

Posledným bodom je komunikácia. Kameň úrazu mnohých vzťahov. Nikdy by ste ju nemali podceňovať. Ak vetríte nejaký problém, vždy je lepšie sa o ňom porozprávať. Tak sa dá predísť mnohým unáhleným záverom a možným katastrofám.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 5 vlastností, ktoré muži hľadajúci dlhodobý vzťah považujú na ženách za najatraktívnejšie

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov