Vďaka týmto trikom vás budú ľudia vyslovene vyhľadávať.

Ľudí by sme v podstate mohli rozdeliť do dvoch skupín. Jedna časť prítomnosť ľudí vyhľadáva a miluje spoločnosť, zatiaľčo tá druha uprednostňuje samotu. Ak však patríte do prvej skupiny, určite ste vždy radi, ak sa vám podarí stretnúť nových a zaujímavých ľudí. Ako ich však do svojho života pritiahnuť? Skúste vo svojom živote aplikovať týchto 7 psychologických trikov.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nesnažte sa nasilu zaujať

Veľa ľudí robí v tejto zásadnej veci chybu. Aby druhých zaujali, snažia sa až priveľmi. Priveľa rozprávajú, priveľa vtipkujú (teda, aspoň sa snažia), priveľmi sa usmievajú… Stop. Buďte prirodzení. Menej je niekedy naozaj viac.

#2 Vyhľadávajte tie správne miesta

OK. Povedzme, že ste sa rozhodli spoznávať nových ľudí. Kde ich ale nájsť? Začnite vyhľadávať miesta, kde stretnete ľudí s rovnakými záujmami, ako sú tie vaše. Radi kreslíte? Prihláste sa na kurz kreslenia. Radi čítate? Navštívte burzu kníh. Milujete párty život? Vyrazte si večer von. Ide o prvý krok, ktorý ale musíte spraviť vy.

pexels.com

#3 Nesúďte prirýchlo

Niekedy zahodíme možnosť spoznať niekoho zaujímavého len preto, že na nás nespravil dobrý prvý dojem. Áno, samozrejme, prvý dojem je nesmierne dôležitý, no ak ste sa rozhodli spoznávať nových ľudí, príliš sa ním neriaďte. Inak by ste mohli prísť o príležitosť spoznať mimoriadne zaujímavého človeka. “Pod pokrievkou” sa toho totiž veľakrát skrýva oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá.

#4 Ľudí správne odhadnite

Už po prvých pár minútach budete vidieť, či daný človek radšej rozpráva alebo počúva. Ak patrí do prvej skupiny, nechajte ho hovoriť, aktívne počúvajte, klaďte zaujímavé otázky a hlavne – neskáčte mu do reči. Naopak, ak radšej počúva, majte vopred pripravené nejaké témy, o ktorých si myslíte, že by ľudí mohli zaujať.

#5 Zostaňte v kontakte

Ak stretnete niekoho zaujímavého, buďte proaktívny a nenechajte váš vzťah zapadnúť prachom. Ak bývate v dostupnej vzdialenosti, zájdite spolu na večeru, do kina či na prechádzku. Ak vás delí väčšia vzdialenosť, pravidelne si aspoň napíšte alebo zavolajte.

pexels.com

#6 Buďte dobrým priateľom

Dbajte na svoju povesť a reputáciu. Buďte čestí a hlavne dôveryhodní. Svojich priateľov nikdy neohovárajte a ak budú potrebovať pomoc, neváhajte im ju ponúknuť. Takto si v ich kruhu vytvoríte naozaj dobré meno.

#7 Nezanedbávajte reč tela

Aby ste v ľuďoch zanechali dobrý dojem, musíte sa ju naučiť správne používať. Napríklad, svoje chodidlá sa vždy snažte smerovať k človeku, s ktorým práve hovoríte. Naopak, veľmi zlý dojem robí napríklad to, ak sa pri rozhovore hráte so svojimi vlasmi.

Pozri aj: 27 faktov o reči tela, ktoré vám pripomenú, aká je dôležitá a komplikovaná

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov