Aj žena a muž môžu byť priatelia. IBA priatelia.

Aj napriek tomu, že žijeme v 21. storočí, vo svete plnom technologických vychytávok, vo svete, kde let do vesmíru už nie je žiaden problém, aj tak si veľa ľudí nepravdivo myslí, že žena a muž nemôžu byť najlepší priatelia. Iba priatelia. Mať za najlepšieho kamaráta práve opačné pohlavie môže byť pre ostatných niekedy ťažko pochopiteľné. Toto je teda 7 vecí, s ktorými sa musia vysporiadať, a ktoré poznajú iba tí, ktorí si viac rozumejú s opačným pohlavím.

Článok pokračuje pod videom ↓

Neustále musíte vysvetľovať, že ste iba priatelia, a nič viac za tým nie je

Vy a váš najlepší priateľ opačného pohlavia ste jednoducho iba priatelia. Tak to bolo a tak to aj bude. Ste navzájom prepojení a máte sa radi skôr ako rodina, než ako milenci. Ste jeden pre druhého ako brat a sestra. Bohužiaľ, nie každý to dokáže pochopiť a vy musíte neustále vysetľovať, že naozaj medzi vami nie je nič hlbšie.

Takéto priateľstvo nie je hrozbou pre iné vzťahy

Darmo, niektorým žiarlivým partnerkám či partnerom môžete aj donekonečna opakovať a vysvetľovať, že vy a váš najlepší priateľ nemáte medzi sebou naozaj nič. Takéto priateľstvo rozhodne nepovažujete za hrozbu pre vaše iné vzťahy. A oni jednoducho musia pochopiť, že dôvera je základ.

pexels.com

Aj napriek tomu to ostatní nechápu

Mať za kamaráta práve opačné pohlavie môže byť ten kameň úrazu. Nekonečné vysvetľovanie je na dennom poriadku. Ale aj ostatní musia konečne prijať fakt, že priateľstvo medzi mužom a ženou je úplne normálne.

Všetci predpokladajú, že ste manžel a manželka

Určite sú pre vás vety typu:

„Sekne vám to.“

„Ako dlho ste spolu?“

„Kedy bude svadba?“

„Ste už manželia?“

„Kedy budete rozosielať svadobné pozvánky?“

…dôverne známe. Ľudia vás považujú za pár a tak sa k vám aj správajú. Čo na tom, že to vôbec nie je pravda.

Alebo si myslia, že máte spolu sex

Hoc priateľstvo s výhodami už nie je taká neobyčajná vec, toto nie je váš prípad. Chodíte spolu do kina, na kávu, na obed, do baru, alebo vykonávate akékoľvek iné aktivity, no sex k nim nepatrí.

pexels.com

Prípadne, že ste do seba tajne zamilovaní

Niekedy je pre ostatných ťažké uveriť, že aj po všetkých tých rokoch ste vy a najlepší priateľ nešli spolu na rande, či medzi vami nepadla ani jedna pusa. Každý, kto vás však v skutočnosti pozná, vie, že je medzi vami skôr puto ako medzi bratom a sestrou.

A na záver: ani za nič to nechcú pochopiť

Aj keď to tu už bolo spomínané hneď niekoľkokrát, ktovie prečo, pre ľudí je jednoducho ťažké pochopiť, že to, že máte za najlepšieho priateľa muža alebo ženu, nemusí hneď nevyhnutne znamenať, že spolu spíte, že spolu chodíte, že sa chystáte mať svadbu, alebo že si chcete založiť rodinu. Každý si vyberá najlepšieho priateľa nie podľa toho, aké je to pohlavie, ale podľa toho, ako veľmi si s daným človekom rozumie. Bohužiaľ, ostatným neostáva nič iné, než tento fakt prijať a zvyknúť si na to.

Pozri aj: Na maličkostiach záleží. Týchto 9 jednoduchých vecí vám pomôže stať sa lepším priateľom

huffingtonpost
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov